"Ролс Ройс" не е марката на БСП. Хората, които се возят на тези луксозни автомобили не са социалисти.

Това става ясно от постинг във Фейсбук на соцдепутата Кристиан Вигенин по повод ареста на бургаския олигарх Бенчо Бенчев в Истанбул в компанията издирвания от Интерпол престъпен бос Димитър Желязков (Митьо Очите).

"Както всичко напоследък, историята с Димитър Желязков мирише силно на поредния сценарий", пише Вигенин, който беше външен министър в правителството на Пламен Орешарски. " Но даже да не е и въпреки, че засега знаем твърде малко, ще кажа че Бенчев с Ролс Ройса не може да бъде идентифициран с БСП по никакъв начин, не е социалист, той е отрицание на всичко, в което вярваме".

Защо и как е избран като гражданска квота за общински съветник - това е политически въпрос, на който трябва да отговори тогавашното местно ръководство на БСП в Бургас, пише още Вигенин.

"А как се е оказал в един хотел с Очите в Истанбул и каква е ролята му е криминален въпрос, тепърва ще научаваме подробностите. Но едно е ясно - Бенчев трябва да напусне Общинския съвет в Бургас. Да понесе цялата отговорност и пред закона, и пред гражданите, които са го избрали", добавя той.

Вигенин подкрепя призива на партийната си Корнелия Нинова за изчистване на българската политика от корупция и зависимости. 

По думите му това е "феномен, роден от прехода, който засяга повече или по-малко всички партии, но само една - БСП - го поставя публично".

"И главният крадец да не си мисли, че ще се спаси, викайки с цяло гърло "Дръжте крадеца!" при всеки удобен повод", заявява Вигенин, без да посочва, кого има предвид под "главния крадец".