Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От 1 септември 2014 г. почти една трета от учителите ще получават по-високи заплати. Това съобщи при посещението си в Добрич министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова.

Увеличението е разписано в проект за промяна на Наредба 1 от 4 януари 2010 г. за работните заплати на персонала в звената от системата за народната просвета.

Според документа минималната основна заплата на директор на училище, детска градина и обслужващо звено става 680 лева, а на помощник-директор - 630 лева.

Назначените на длъжност младши учител, младши възпитател, учител, ръководител на компютърен кабинет, ръководител на филиал в междуучилищен център за трудовополитехническо обучение, логопед, психолог, педагогически съветник, корепетитор, хореограф, педагог, ресурсен учител и възпитател ще започват с минимална заплата 530 лева.

Педагозите, назначени като старши учители или възпитатели, ще започват от заплата 555 лева, а главните учители и главните възпитатели - от 590 лева.

Коларова обясни, че увеличението ще засегне 27 на сто от учителите. 

Зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева обясни, че става дума за среден ръст на заплатите от 5 процента. За младшите учители процентите са равни на 30 лева, а за учителите и старшите учители - на 20 лева. 

Ключови думи

Коментари

IP

Вдигат с колкото могат. Другите вдигаха седянката, ако си спомняте.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.