Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прочутият многопластов бургер Биг Мак (Big Mac) празнува 50-годишнината си и по този случай веригата за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) пуска собствена валута - Маккойн (MacCoin), съобщава в. "Ю Ес Ей тудей".

От днес клиентите могат да получат Маккойн, купувайки си Биг Мак в някой от 14-те хиляди ресторанта в Съединените щати и в близо 50 страни по света. Какво могат да си купят с него ли? Ами още един Биг Мак, но от петък, до края на 2018 година.

Днешният ден е избран за пускането в обращение на пиринчената монета, защото на 2 август се навършват 100 години от рождението на Джим Делигати, управител на заведение на Макдоналдс в Пенсилвания и създател на първия Биг Мак.

Идеята за монетата е вдъхновена проучването на сп. "Икономист", започнало през 1986 година, в което се използва Биг Мак за измерване на покупателната способност на различните валути в света.

Маккойн е изработен в пет различни уникални дизайна, всеки от тях представляващ едно десетилетие на Биг Мак.

Миналата година Макдоналдс е продал 1,3 милиарда бургера Биг Мак.

(БТА)

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.