Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изследване показва, че България е на шесто място в света и на пето в Европа по изпит алкохол на глава от населението. Българинът пие 12,3 л на година. Първи са естонците - по 14,3 л на човек, следват чехите и германците.

В България обаче е по-високо количеството на изпит твърд алкохол - 5,34 л. Това ни подрежда на второ място в Европа. Според статистиката сме на 22-ро място по пиене на вино на човек - с 2,55 л на година. По консумация на бира сме на 13-о място - 4,41 л на човек годишно.

Ракията е с нас от векове и отваря апетит към други алкохолни напитки с висок градус. Това коментира пред бТВ Ралица Скорчева-Славова, председател на сдружение "СпиритсБългария”. Тя заяви, че у нас вече проблемът с фалшивия алкохол е сведен до минимум.

Според д-р Владимир Бостанджиев, психиатър и психотерапевт, у нас се пие, както и при другите южни народи  - разрешено е и е прието да се пие по различни поводи. Той каза, че няма статистика колко са алкохолнозависимите, а другата статистика не може да е нито тревожна, нито радостна, защото това са просто икономически данни.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.