Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Великобритания е в състояние на Брекзит от 2 години. България е в състояние на Булгарекзит вече 11 години.

Брекзит е да влезеш в ЕС и след това да решиш да излезеш. Булгарекзит е да влезеш в ЕС, ама не съвсем.

Брекзит означава да заявиш на другите държави от ЕС, че не си съгласен с тях по една или друга тема. Булгарекзит означава да лобираш пред другите държави от ЕС за членство на трети държави, докато все още не си успял да ги убедиш, че ти самият си достоен за пълноправен член.

Брекзит е да бъдеш европейска държава дори когато излезеш от ЕС. Булгарекзит е да си евразийска държава дори когато си в ЕС.

Брекзит означава да отговаряш на критериите за членство, независимо че напускаш. Булгарекзит означава да не си изпълнил критериите на влизане, все да имаш какво да довършваш, но всячески да се правиш, че не разбираш защо си под мониторинг, защо не влизаш в Шенген, в еврозоната и т.н.

Брекзит е да има истинска демокрация, т.е. върховенство на закона и управление според волята на мнозинството дори ако не си в ЕС. Булгарекзит е дори когато си в ЕС, законите да се правят според интереса на един или друг силен на деня, а волята на мнозинството да бъде неглижирана.

Брекзит е да направиш референдум, в който решението да бъде взето с 51 на 49% и никой дори да не си помисли да не се съобрази с това решение, особено ако е политик. Булгарекзит е да направиш референдум, в който 70% от гласувалите и 35% от всички избиратели да се произнесат в една посока, а целият т.нар. елит - политици, социолози, анализатори, да им обяснява, че те не знаят какво правят и в крайна тези сметка тези вторите да успеят да наложат своето.

Брекзит означава всички да съжаляват, че напускаш. Булгарекзит е всички да въздъхнат с облекчение, ако решиш да напуснеш.

Коментари

sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

А този текст означава

А този текст означава ПРИУМИЦИ, целящи да злепоставят българската държава и нейните правителства. Защо така? Ами защото авторът си пише в предварително зададен му политически контекст. Да му е здраве на автора! Може пък да започне да пише като истински Журналист...

Правителствата, които приемат

Правителствата, които приемат критиките към тях като злепоставяне на държавата са авторитарни правителства.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Браво, г-н Обретенов!

По-точно от това не оже да бъде казано! Бъдете здрав и щастлив!

Ама кой сега ще екзитира от

Ама кой сега ще екзитира от ЕС? Британия или Бърглария?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.