8 души загинаха в руския черноморски курорт Сочи при пожар, предизвикан от казан за варене на самогон, предаде Интерфакс.

Сред загиналите има дете.

Ранени са други трима души, като един от тях е тийнейджър.

Жертвите са строителни работници от Армения, твърдят полицейски източници.

След избухването на взрива се запалила сграда в Сочи. Пламъците бързо обхвванали и съседната постройка. След като угасили пожара, огнеборците открили 8 трупа, включително един детски.

Според предварителна информация изгорелите постройки не били предназначени за настаняване на хора.

Източници на Интерфакс твърдят, че работниците варили самогон, т.е. домашна водка, когато се взривил казанът. В момента на експлозията повечето от тях вече били много пияни, поради което не могли бързо да реагират и загинали.

Алкохолът нерядко става причина за случаи с масова смърт в Русия. Само за десетина дни в края на 2016 г. в сибирския град Иркутск умряха 77 души. Всички те бяха били концентрат от глог за почистване на вани. Оказа се, че етанолът в него е бил заменен с метанол, чието смъртоносно въздействие се е оказало по-бързо.

Въпреки това обаче върху шишетата с концентрата е имало надпис, че той е опасен за пиене. Но в Иркутск са го пили, защото цената му е била чувствително по-ниска от тази на алкохола.