Четиригодишна пианистка от Бургас ще свири в две от най-прочутите концертни зали в света - "Карнеги хол" в Ню Йорки и "Роял Албърт хол" в Лондон, предаде БНТ.

Елизабет Иванова е възпитаничка на "Музикална работилница Веселина" в града. Детето се учи да свири на пиано само от осем месеца и вече е с награди от шест конкурса у нас и в чужбина.

Те ѝ осигуряват участие в концертите на лауреатите в "Карнеги хол" в Ню Йорк през октомври тази година и в лондонския "Роял Албърт хол" през април 2019.

 

 

Освен това пълната с енергия Елизабет играе балет и тренира тенис.

 "Тя се забавлява и свири, когато пожелае, но ако я остави човек, може да не слезе от пианото", казва пред телевизията майка й Милена Иванова.

"Абсолютна музикална памет, чете ноти на двата ключа, от всички октави ги знае, никакъв проблем. Просто е много мъничка и имаме още проблем с концентрацията", добавя преподавателката й по пиано Веселина Колева.

Според бащата на Елизабет Стоян Иванов за нея свиреното на пиано е "нормално, просто игра".

Тръгнала на уроци по пиано на 3 години и 8 месеца, днес малата музикантка вече има покана от 200-годишния "Университет за музика и сценични изкуства" във Виена в специалния клас за даровити деца.