Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Четиригодишна пианистка от Бургас ще свири в две от най-прочутите концертни зали в света - "Карнеги хол" в Ню Йорки и "Роял Албърт хол" в Лондон, предаде БНТ.

Елизабет Иванова е възпитаничка на "Музикална работилница Веселина" в града. Детето се учи да свири на пиано само от осем месеца и вече е с награди от шест конкурса у нас и в чужбина.

Те ѝ осигуряват участие в концертите на лауреатите в "Карнеги хол" в Ню Йорк през октомври тази година и в лондонския "Роял Албърт хол" през април 2019.

 

 

Освен това пълната с енергия Елизабет играе балет и тренира тенис.

 "Тя се забавлява и свири, когато пожелае, но ако я остави човек, може да не слезе от пианото", казва пред телевизията майка й Милена Иванова.

"Абсолютна музикална памет, чете ноти на двата ключа, от всички октави ги знае, никакъв проблем. Просто е много мъничка и имаме още проблем с концентрацията", добавя преподавателката й по пиано Веселина Колева.

Според бащата на Елизабет Стоян Иванов за нея свиреното на пиано е "нормално, просто игра".

Тръгнала на уроци по пиано на 3 години и 8 месеца, днес малата музикантка вече има покана от 200-годишния "Университет за музика и сценични изкуства" във Виена в специалния клас за даровити деца.

Коментари

Съмнявам се, че за 8 месеца....

...можеш да придобиеш качества, с които да привлечеш погледите на специалисти. По-скоро детето е поканено, защото е още малка, а това прави впечатление.

......

Времето ще покаже.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.