Едно от "остриетата" на ГЕРБ - бившият депутат и вече експерт, Антон Тодоров, обяви, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е щяла да е в затвора, ако е е имало давност на приватизационните сделки. На нарочна пресконференция в централата на управляващата партия, Тодоров и депутатът Тома Биков атакуваха Нинова и днешното събитие на социалистите на Бузлуджа.

"Ако нямаше давност на приватизационните сделки, Корнелия Нинова щеше да отиде в Сливен, северно изложение, твърд нар и много строги надзиратели", заяви Тодоров на пресконференция днес.

След приватизацията на "Техноимпекс" има източване на стотици левове с фиктивни договори с адвокати от Мароко, съобщи Тодоров. "Не мога да разбера с кои очи говори тя за приватизация. Ако си част от проблема, няма как да си част от решението“, коментира Антон Тодоров.

Запитан докъде са стигнали сигналите на ГЕРБ в прокуратурата, той обясни: "Сигналът за Елена Йончева е пресен, очакваме до есента прокуратурата да реагира“. Наскоро Тодоров и друг депутат от ГЕРБ - Делян Добрев, внесоха сигнал до прокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и НАП срещу Елена Йончева. Повод за сигнала е информация,  че фирмата на Елена Йончева „Авторска телевизия“ ЕООД и "Далий трейдинг лимитед", офшорна фирма, регистрирана на Британските Вирджински острови, са съдружници в обща фирма - "Офроуд" ООД. Офшорката била на бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, понастоящем обвиняем в България и живущ в Сърбия.

"По сигнала ни за Златица има второ досъдебно производство, Специализираната прокуратура работи", посочи още Антон Тодоров. Случаят в Златица е от времето на кабинета на Пламен Орешарски, когато са отпуснати 2.1 млн. лева за довършване на училището в Златица. При възлагането на строително-монтажните работи кметицата на БСП Магдалена Иванова не е провела процедура по Закона за обществените поръчки, което е констатирано като нарушение.

"Самата БСП видя какъв е кметът на Сопот Деян Дойнов и го изгониха, както и заместника му“, обяви Тодоров. „Дори и БСП са видели какви са техните хора", каза още Тодоров и допълни, че ГЕРБ са осветлили случая. Президентът Румен Радев трябва да ни благодари или поне да бъде доволен, каза още той.

"Основна мисия на политиците е да поемат негативната енергия и да я превръщат в ефективни решения, а не да хвърлят омразата си и да я преработват в глупост. Това прави БСП, откакто Корнелия Нинова е лидер", заяви и Тома Биков.

"ГЕРБ не са депутатите и министрите, ГЕРБ са 1.1 млн. души“, посочи той. "Те част ли ще бъдат от народа, за който говорят. Кого нарича народ Корнелия Нинова, само избирателите на БСП ли са народът“, попита Тома Биков. "За нас БСП са лесен противник", заяви той.

"Избирателите ни преживяват тежко тези обиди, те също имат нерви. Непрестанно се опитваме да ги успокояваме", каза още той.