Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Господин Пеевски е там, където има работа. Ако държите, мога да помоля да ви се обади и да ви каже къде е."

Така депутатът от ДПС Хамид Хамид отговори в ефира на бТВ на въпрос защо колегата му Делян Пеевски не е в парламента и днес, в последния работен ден на Народното събрание преди лятната ваканция на институцията. 

Днес Пеевски има рожден ден, за което напомни водещата, а Хамид с усмивка благодари за възможността да го поздрави в ефир. И продължи по темата с неприсъствието в пленарната зала: 

"Работата на народния представител не е само в парламента. Тя е и сред избирателя. Тя е в цяла България.

Ако погледнете какви закони е внесъл господин Пеевски - важни за държавата, има много народни представители, които 100% от дните са в парламента, но не са внесли нищо."

Пеевски е съвносител на приетите от управляващите промени в банковия закон, обявени за мярка срещу "повторното разграбване" на фалиралата КТБ. Президентът Румен Радев наложи вето, но то бе преодоляно. В момента текстове от закона са в Конституционния съд и се очаква произнасяне. 

Другата законодателна инициатива на депутата, който днес има рожден ден, са промени в Закона за задължителното депозиране на печатни издания, свързани с правилата за разкриване на собствеността на медиите и тяхното финансиране. Този законопроект също бе подкрепен от ГЕРБ на първо четене преди седмици, а окончателните редакции се очакват наесен. 

Според информацията в сайта на Народното събрание друга парламентарна дейност на Пеевски не е отчетена. 

Избраникът от ДПС Хамид Хамид коментира и последните събития в Народното събрание покрай скандалите сред "Обединени патриоти", стигнали преди ден и до физическа схватка, последвана от помирителна среща при премиера Бойко Борисов. Без да назовава имена, Хамид описа случващото се по следния начин:

"Ситуацията ми прилича малко на средните векове - когато всеки владетел си има придворен шут, който да забавлява гостите. Това наблюдаваме в момента. Някой си има придворни шутове в правителството. И хората виждат как, като шутовете започнат да се закачат помежду си, биват строявани веднага.

На въпрос защо като опозиция ДПС постоянно подкрепя законодателни инициативи на управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти", депутатът отвърна:

"Подкрепяме всички закони, които съответстват с нашата програма. Не е тайна, че програмата ни съвпада на 90% с тази на ГЕРБ. И когато даден законопроект съвпада с нашата програма - ние даваме подкрепа, без значение кой е вносителят."

Той обаче повтори, че движението е против формата на управляващата коалиция заради наличието на националисти в нея.

Коментари

 's picture

Kovatz

Ха ха хаааа!

Това момче направо се е свършило от работа!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.