Сам Саймън - основният създател и продуцент на култовия анимационен сериал "Семейство Симпсън", ще бъде главен герой във

Сем. Симпсън се прощават със създателя си.

филм за собствената си смърт. Саймън, на когото през 2012 година бе поставена диагноза рак на дебелото черво, е дал разрешение на дъщерния канал на ABC - Fusion - да бъдат заснети последните месеци от неговия живот, съобщи руското издание на The Hollywood Reporter.

Пламенен защитник на животните и член на организацията PETA от много години, Саймън става обект на документален проект. С него неотлъчно и почти денонощно ще се движи оператор с камера и ще снима последните дни от живота му. 

"Сам Саймън е уникална личност, - казва шефът на канала Fusion Айзък Ли. - С нашия проект ние се надяваме да отдадем почит на неговия живот и кариера, да покажем как се бори с рака и да дадем повод отново да се говори за такава важна тема като защитата на животните".

Саймън излезе от креативния екип на "Сем. Симпсън" още през 1993 г., но остана като изпълнителен продуцент. Той е работил и като сценарист и режисьор на игрални филми и телевизионни шоу програми. Носител е на 9 награди Emmy и в Холивуд е известен като един от най-големите филантропи, постоянно участващи в благотворителни мероприятия.