Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако промените, внесени от "Атака" в Закона за приватизация и следприватизационен контрол в интерес на Кирил Домусчиев, минат в четвъртък, депутатите на НФСБ ще жертват коалицията. Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ.

Той за пореден път заяви открито, че партньорите му работят в интерес братя Домусчиеви, за да не платят последните глоби от 58 млн. лв. заради предполагаемо неспазване на ангажиментите, поети при приватизацията на Българския морски флот, и каза, че подкрепата на ГЕРБ за внесения от "Атака" законопроект го кара да мисли, че става въпрос за "координирана акция на ГЕРБ и "Атака".

Ако не бъде отменена (точката от дневния ред на НС в четвъртък, б.а.), това означава, че коалицията я жертваме за едни 58 млн. лв.

Като гледам каква е организацията на цялата работа, това ми напомня един хитов американски филм – "Спасяването на редник Райън".

В случая "спасяването на редник Киро" - ето за това нещо работи коалицията.

Ако това стане, аз не виждам бъдеще в тази коалиция въобще оттук нататък", категоричен бе вицепремиерът.

Симеонов повтори хронологията на проблема - в края на 2018 г. изтича 10-годишният срок, в който приватизаторът на БМФ има определени условия, които, "меко казано, нарушават – те брутално не спазват задълженията по тези договори".

Първо, към декември 2018 г. собствениците трябва да имат 2300 души, назначени да работят в БМФ, а към 2015 г. са имали 123-ма.

Затова те си платили глобите, защото всичко в нормативната база било "угоднически направено, ако плати съответните дребни суми". Всички други служители били "изхвърлени на улицата".

"Всеки бизнесмен си е направил сметката - особено пък те. Те са си направили сметката, че ако всичкит тези години държат тези 2300 души, те ще загубят много повече пари", каза Симеонов.

Второто задължение обаче е да запазят 1,3 млн. бруторегистър тона плавателни съдове на 10-ата година.

"Какво става след приватизацията – започва едно масово лудо  рязане на скрап на кораби, продаване на старо желязо. И в крайна сметка в началото на 2016 г. тонажът на корабите се намалява някъде около под 900 000 БРТ. Десетата година изтича сега, в края на 2018-а. За разлика от случая с освободените хора обаче, в случая с тонажа държавата е преценила, че е много важно да имаме един такъв флот и да го запазим - въпрос на национална сигурност, и е заложила едни много сериозни клаузи."

Така след арбитражни съдилища, отменени решения и атака на държавата във Върховния касационен съд окончателно отпада опитът на братята да променят правилата на приватизацията отпреди 8 години и е присъдена окончателна глоба от 58 млн. лв., които приватизаторът трябва да плати през 2019 г., ако не спази договора.

"Повтарям - 58 млн. трябва да плати БМФ на братя Домусчиеви. Това е една победа за държавата, не за Валери Симеонов."

И ето какво става, разказано от вицепремиера пред БНТ:

В крайна сметка през юни държавата печели това дело срещу братя Домусчиеви.

В деня, в който се получава решението на Арбитражен съд - миналата седмица, 9 юли, същия ден колеги от "Атака" внасят предложение за промяна на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Предложението е специфични задължения, пряко свързани с приватизацията, да важат до 5 години. Знаете ли какво означава това - спечелните дела, тази т. нар. победа на държавата, отива в кошчето!

И това се внася от депутат на Волен Сидеров – наш коалиционен партньор!

За да не стане някоя грешка, в края на деня - 17:48 ч. е записано - друг депутат от ВМРО внася допълнителна промяна в закона... Няколко часа по-късно са се усетили, че да отмениш задълженията за 5 години ще важи и в бъдеще. И той внася текст, според който това да важи за действащите сега приватизационни сделки. Честито!

Което е организрано – бих казал - по доста непочтен начин: хваща се човекът от ВМРО, казва му се: "Подпиши се тука по средата на листа, пък на първо и второ място ще се разпишем ние."

И той се разписва на доверие. След което предложението се внася в деловодството на Народното събрание само с неговия подпис.

Слава Богу, че този човек все пак е по характер рицар, почтен човек – в петък той си оттегля подписа, разбира измамата, че е фактически изработен. (Тук става дума за предложение от Емил Димитров-Ревизоро, който обаче наистина оттегля предложението си впоследствие - б.р.)

Нека хорат да знаят какви трикове се използват в Народното събрание! Изтегля си подписа, но предстои все пак гледане в пленарната зала.

Когато се обсъжда дневният ред, лично Сидеров очевидно оценява, че това е грешка от негова страна и поиска оттеглянето на тази точка. 

Много интересно - на това негово предложение се противопоставя ГЕРБ. Което ме кара да мисля, че цялата тази акция е координирана между "Атака" и ГЕРБ.

В четвъртък, ако тази точка не бъде оттеглена, депутатите от НФСБ ще се борят яростно срещу нея от трибуната на НС и с цената на всичко ще искаме отмяната на тази точка."

Вицепремиерът коментира и прословутите му акции срещу шума като "победа за закона", а не за него лично.

"Няма нищо лошо да накараме всички чорбаджии да спрат музиката. Не защото Валери Симеонов се е фиксирал като някакъв двукрак шумомер - каза той, като обърна внимание, че следи всички подигравки по темата. - Няма нищо лошо тези наглеци да бъдат накарани да спазват закона. А законът повелява, че след 23 ч. е забранено озвучаването в открити площи."

Симеонов бе изключителон остър и за създалата се истерия с планираното унищожаване на дребен добитък заради чумната епидения.

"Какво означава това прегръщане на кози не само от баба Тодорка, но и от колегите ви от други телевизии?! Всички институции се изредиха там да прегръщат козите на баба Тодорка. И знаете ли какво е най-гадното в този начин - че така най-лесно са разнася заразата.

Този район трябваше да бъде отцепен, там трябваше да има въоръжени полицаи. Извинявайте, ама какви са тези репортерки задъхани там от бТВ и Нова тв най-вече?!

Тази чума се предава от докосване - някой дезинфекцира ли им дрехите?

Ако час по-скоро не се въведат драконовски мерки, България цялата ще пламне. И загубите ще бъдат милиарди, защото България цялата ще бъде изолирана и затворена от ЕС. Не е ли по-добре да се жертват 400 глави дребен добитък?!

Какво правим, за какво се грижим, какво е това сиромахомилство?! Спасени били козите на баба Тодорка! Тържество на "гражданското общество"... Ние спасихме, какво спасихме - спасихме чумата!"

Ключови думи

Коментари

Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

В.Симеонов е прав и според

В.Симеонов е прав и според мен! Мисля, че в следващото НС ще има доста повече места.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Власт и отрова!

Г-н Симеонов, във Вас все още съществува някаква грижа за националната ни сигурност, продължавате да работите за по-чистоплътна, по-правова и по-уредена България. Все още притежавате някаква почтеност, за което младите гоцеделчевци Ви подкрепят, но самото политическо съдружие с морално непригодни хора, които работят за национална разпуснатост и за руска България, Ви превръща в политически труп. Отсрещната страна не е рязала кораби за скрап, а е рязала душата и снагата на нещастното ни отечество и е изпитвала наслада от стенанията на България, защото това й носело не малко пари. Ако в четвъртък тази точка бъде оттеглена, нима борисовци, сидеровци, каракачановци, ниновци, догановци ще се променят?! Напуснете политическото съдружие, г-н Валери Смеонов, напуснете Бойковата управленска шайка, и отдайте силите си за извоюване на независимост от Русия. Ако сте последователен боец, народът ще Ви подкрепи!

Шумовите равнища в Слънчев бряг

Шумовите равнища в Слънчев бряг ли са основната политическа точка в програмата на един националист? Каракачанов вика - до характер е, аз мисля, че е до умствени способности. Тоест малко повече към биология отивам. Тоя човек няма никаква представа какво прави там.

Горното е мнението ми по

Горното е мнението ми по принцип, но че трябва да одруса Домусчиев и да му вземе БМФ - няма съмнение. Дано да успее, защото Каракачанов е алчно лайно и много по-хитър от тоя. Който не е много хитър, да не кажа, че е доста прост.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.