Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако нямаме 121 депутати след изборите на 5 октомври, ГЕРБ ще върне мандата. Ще оставим Реформаторският блок да си поканят БСП и да съставят правителство. Това заяви по БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, очевидно недоволен от изказванията на лидери на РБ. Неговата реакция беше предизвикана от изявите в сутрешните блокове на Божидар Лукарски и Радан Кънев. 

Връщаме мандата и оставям реформаторите да правят коалиция с БСП. Или ще се държат като нормална партия и ще разговаряме нормално, или ще слушат драгалевския си вожд, заяви Борисов, визирайки Иван Костов. Ние не водим никакви задкулисни уговорки с никого. А те си измислят, манипулират. Прекрасно знаят, че крехката стабилност на държавата след изборите може да я даде само ГЕРБ, каза Бойко Борисов. Аз на рекет не се поддавам. Една дума не са казали срещу БСП, ДПС, Атака, даже срещу Бареков не говорят. А всеки ден срещу ГЕРБ. Ще върна мандата и ще излезе, че са партия, съдружна с БСП заради вожда им в Драгалевци. Да си направят коалиция, там има мнооого хубави хора, повтори той позицията си спрямо РБ.

На Радан ще му кажа, че никога не съм се правил на властелин, да си избие тази дума от речника и да си мери приказките. Пожелавам им да спечелят изборите. Но правят всичко възможно да провалят сътрудничеството ни след изборите, каза емоционално Борисов.

По повод атаките на БСП срещу предишното управление на ГЕРБ, Борисов коментира: Това са им опорните точки. Искат да прехвърлят всички негативи, аз да нося отговорност за техните безобразия. Да чухте някой да поеме вина за "Южен поток"? Конкурсът за строителството беше проведен между Коледа и Нова година през 2013-а. Защо Овчаров чак сега протестира?

Индиректно лидерът на ГЕРБ се обяви против строежа на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Цялата непрозрачност при подписването поставя проф. Близнашки още да не може да разбере какво точно са подписали с "Уестингхаус". "Не подписал Стойенв, а някакъв човечец от АЕЦ. Това е наглост!", отсече Борисов.

Намерили един аджамия (Стойнев, б. а.) и му предлагат да строим нещо с държавни пари. За "Белене" нямаме пари, а за "Козлодуй" имаме. По-добре да санираме за 5 милиарда домовете на хората, вместо да хвърляме пари и да произвеждаме ток, от който да губим, заяви лидерът на ГЕРБ.

Дойде ли БСП на власт, винаги се срутват банки. Правителството на Орешарски фалира КТБ. Ние сме я държали и плавно сме намалявали парите в нея, за да не я фалираме. Само това, че не изплащаме влоговете на хората до 100 хиляди евро, България ще бъде осъдена. Незабавно КТБ трябва да бъде оздравена. Ще имат цялата експертна помощ от ГЕРБ, да е стегнат и да решат проблема днес. Има банки с повече държавни пари в тях, ако държавата си дръпне парите... - така енигматично се изрази Борисов и реши да запази мълчание по въпроса. 

Нямаме нищо общо с Танов, ако искат да го махнат. Ето, моля ви, махнете Танов! Но Танов събираше по един милиард повече от досегашния шеф на митниците, не му знам името даже, обобщи Бойко Борисов протестите срещу служебното правителство, че назначава кадри на ГЕРБ.

Симеон Дянков направи най-доброто, което можеше да се направи в кризата, защити бившия си министър Борисов. На закачката на водещата за "постната пица" експремиерът реагира светкавично: "Постна пица, ама пица! Сега и пица няма. След 5 октомври ако няма стабилно правителство, ще влезем в свредел на нестабилност и няма да има какво да се яде", заяви той.

Ключови думи

Коментари

Лили

Гарелов ,написал преди днес: ".... Но най-тъжното от всичко е, че след една година протести това, което бе постигнато, е укрепване позициите на задкулисието в лицето на Дeлян Пеевски и ДПС в комбинация с авторитарния чалгаджийски герой Бойко Борисов. Каква ще е следващата цел?Сигурен съм, че една от целите, не знам под кой номер, е разбиването на Реформаторския блок и подчиняването му на харизматичния байганьовец Бойко Борисов. Ще видите......" ДПС протриват доволно ръце! Те обичат да си играят на "Индианци обират белите"

Не ми казвайте , какво е казал ГАРЕЛОВ, ДА СИ ГЛЕДА ТВ7 ДА НЕ ОСТАНЕ БЕЗ НЕЯ.

аСЕН

Като ще връщаш мандата ЗАЩО ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ!?

пена

Дейба селският тъп пръч, дейба

оо

ОПОРНАТА ТОЧКА ЗА КОСТОВ се изтърка!

Алек

Не слушкат вожда от Банкя ли?

Вика

Театър - РБ ще си обслужва мутрата задкулисно.

Тенгри

Публичен развод за пред хората, иначе си оставате едно нали?

Ина

И ще отречеш, че ти ги прецака, айде бе!

денди

с това детско его , дето се не пречупи, с тоз осверепял народ , зимъска и тока ако спрете с камъни и дърви ще се ублажете

пена

я ги зарежи тези хаймани , хвани си Местан и Доган

Алекс

Ако нямаме 121 депутати след изборите на 5 октомври, ГЕРБ ще върне мандата - заплаха, изнудване....? Така ли мислите да я карате?

Деян

Бойко казва на хората от РБ - когато говорите с мен ще мълчите! Е, и той е човек демократ, ако много му се помолят ще им разреши и да му ръкопляскат. Възниква въпросът - къде е смисълът на съществуване на РБ, ако изпълни тези повели на Бойко. Та тогава да станат членове на ГЕРБ. Другото означава мимикрия под крилото на Бойко, на Цветанов и други техни производни. С това си поведения Бойко показва поведението на капо ди тути капи. И слава Богу, че ги има РБ, та да сочат несъстоятелността на много от недомислиците му. А ако е рекъл Господ, за евентуално общо правителство ще се преговаря след изборите. Очевидно преговорите ще бъдат мъчителни. Има разбира се и по-лошо. Бойко окончателно да предаде и дясното, и България, като поднесе със своя отказ да управлява властта на Миковци, Местановци, Барековци. Човек да настръхне само като си помисли за това. Но с такъв неук и природно прост човек като Бойко всичко е възможно.

петя

просто се опита да ги разбие чрез Лукарски И Кунева, както преди изборите постъпи чрез Надежда Нейнски. Елементарно, Уотсън

Само

Това е изнудване. Този субект е забравил кой е суверена и кой "слугата". Днешните му думи са обещание за дестабилизиране на държавата, докато не получи цялата власт.

IP

Първо, постоянен и последователен елемент от политиката на Борисов е да разбива десните. Който не го е видял, е или сляп, или предубеден. Второ, хвърлянето на всички вини върху Костов може да е ефективно, но е много изтъркано. Спомням си например, че особено горещ поддръжник на Кънев беше руският агент и активен борец против Костов д-р Михайлов. Трето, последната част от управлението на Борисов мина в седмичен ритъм. Понеделник Борисов изтърсва невъобразим ужас, примерно във външно политически план. Вторник Костов казва какво е трябвало да се направи. Сряда казаното от Костов се превръща в официална политика на Герб. четвъртък и петък троловете на ГЕРБ ругаят Костов по всички форуми. събота и неделя почивен ден. Понеделник - с нови сили.

ина

Ауу , уж прост Бойко , пък все ,, разбива ,, десните . Те десните не са се събрали ,какво да ги разбиваш.

Радо

А ако влезете в затвора, ще сте още по-хубави. Равни няма да имате просто.

Вяра

Много инфантилно, но не неочаквано изказване. Шубе го е! Още при предишното НС се измъкна като мокра връв, направи се на обидена госпойца и хариза властта на БСП и ДПС. На практика, "Златният" пръст на Болен, просто беше следствие.... ББ ще управлява, само ако му се осигури комфорта от 99,9% - като при соца. Всъщност, не 121, ами да си предвиди и десетина като резерви ;), да цепещи се "независими" ;)

ина от бургас

защо се правите госпожа на много разбираща , или сте Дърева - тя мнооого ги разбира помислите на Бойко .

Инке, бургазлийке, и дъревата и Вашия Единствен Господ Бог, а вероятно и ти, сте рожби на Богината-Майка-Партия БКП. Сал недейте да деснеете, не го можете.

IP

Инка запетайките не може да научи, нито мисъл да формулира, а Вие я питате за дясно мислене. Недейте така жестоко.

кккккккккики

Реформаторският блок има ясна линия, програма и твърда решимост, че държавата се нуждае от дълбоко реформиране. Т.е. необходимо е следващо силно реформаторско управление, което да предприеме болезнени реформи с кратък мандат и през това време се стартира процесът за изготвяне на нова конституция. Явно за г-н Борисов тази пътна карта не е много подходяща. Явно неговата цел е да има цялата власт за дълго време. Ние ще влезем в предизборната кампания като конкуренти с всички партии. Предварителни договорки не са реалистични. Или ще поставим управлението на държавата пред ясни правила, или, по начина, по който се е управлавало досега, РБ няма да участва. . Ние сме декларирали, че не можем да си партнираме с ДПС, БСП и партиите от нациналпопулисткия спектър.

Ади

Стига вече с този тон на говорене, господин Борисов. Не може всичко да е по команда и в стил полицейски участък.

Психопат

Пръдльо.. Като взе мандата през 2009, 2 години заплашваше нацията, че ще подаде оставка ;) Докато опоска всичко и го хвана якото шубе, че става все по-зле и чак тогава спря да плаши.. гаргите ;)..

България на мутроолигархията и на Тиквата. До там сме се докарали

Мутра. Пука му за България. За да са на кеф от задкулисието му и за да се върне на всяка цена на власт е готов да срине България от избори. На истински политик и държавник, а и на всеки човек с достойнство, такова нещо не би му минало през ума, защото е подло и обидно за хората..

Никога повече Борисов и ГЕРБ

Мутрата е готов на избори до дупка, да смаже държавата, сякаш не ни стигна онова, което направи при безславното си 3.5 годишно управление, но само и само да не е опозиция. Точно това показва, че ГЕРБ не са политическа партия (нищо, че си прибавят по едно ПП пред абревиатурата, сякаш сами не си вярват, нещо което истинските партии никога не го правят). ГЕРБ са шайка, която като опозиция се държа като терористична група. Това се случи, защото за пръв път от 24 години, през 2009-та на власт дойде самата мафия, с премиер автентична мутра.. Затова не успяха да бъдат истинска опозиция (иска се и акъл, и усещане за държавност, за законност и мисъл за нацията, а в мафията не ги учат на такива работи), а държаха, заедно с президента и Фандъкова (За София), страната на ръба на войната цяла година. Това беше и такъв пик на омразата, какъвто не се беше случвал и през първите години от промените. Никога повече ГЕРБ на власт!

кабули

Добре бе, Бойко, да речем, че си прав за Драгалевския вожд, ама ти за какъв се имаш - за "сватбен генерал*", за действащ генерал или за генерал без армия? Ами ти не си ли Оцеола на племето Гербери? Хайде, бъди по-сериозен. Учи се на политика и когато станеш политик от ранга на Костов, тогава ги говори каквито си ги знаеш. Ама недей от позицията на калфа да се мериш с майстора. Да, майстора, защото колкото и кусури да има Иван костов, поне знае какви ги говори. __________ * - сватбен генерал - израз в разговорния руски език, означаващ лице, което присъства на всякакъв род събития заради помпозността си, а не че е наистина генерал.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.