Снимките на петата част на приключенския екшън "Мисията невъзможна" започват през септември в Мароко. Слуховете, че франчайзът е омръзнал на титуляра Том Круз и той ще бъде заместен в главната роля, не се оправдаха и според мароканския информационен портал Le360 мистър Круз със сигурност пристига в северонафриканското кралство за снимките.

Петата серия на филма, разказващ за невероятните приключения на тайния агент Итън Хънт, ще се снима в Рабат, Маракеш и Казабланка, а екипът вече е на терен и подготвя нещата.

Всъщност западните киностудии често снимат в Мароко заради наличието на красиви естествени декори във вид на старинни крепости, стари градски квартали и великолепни природни ландшафти в южната част на кралството. Статусът на кинаджийска столица на Мароко от много години е признат на гр. Уарзазат, където е разположено известното студио "Атлас". В него са снимани много световноизвестни филми като "Мумията", "Гладиатор", "Царството небесно", "Вавилон", "Херкулес" и няколко епизода от популярния тв сериал "Игра на тронове".