Поддръжниците на Николай Колев-Босия се вързаха с вериги и препречиха пътя на депутатите и микробусите, с които част от тях идват на работа в парламента.

Днес е 23-тият ден от гладната стачка на Босия. Той иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради корупционните схеми с купени шофьорски книжки. Служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" бяха уволнени в следствие на разкрития по темата, но после - възстановени на работа.

Заради отказа на защитниците на Босия да се отдръпнат полицията започна с устни предупреждения, че може да ги разгони с употреба на сила.

“Полицаи убийци” скандираха недоволните по адрес на униформените.

Протестиращите са малко - 50-60 души. На няколко пъти се опитаха да минат през полицаите, но бяха отблъснати - без прекомерно насилие.

Самият Николай Колев е на протеста заедно с инвалидния си стол. Според протестиращите е бил блъскан от полицаите, докато опитвали да преминат огражденията. Редом до Босия стои и неговият сподвижник, който носи голям дървен кръст.

"Да бяхте дошли на втория или третия ден. Сега е излишно да разговарям с вас", каза Колев на екипа на бТВ и седна на стол до опънатите вериги.