Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Писмо до 12 европейски лидери е изпратила председателката на БСП Корнелия Нинова преди срещата на върха в ЕС в неделя. Съобщението за писмото дойде от пресцентъра на левицата. В самия документ Нинова настоява общият европейски подход за мигрантите да е следният - тези, които бягат от "кървавия конфликт в Сирия", да бъдат закриляни, както изискват и международните норми, но тези, които не са "бежанци", да бъдат разглеждани като "незаконни мигранти" и да бъдат връщани в страните по произход. 

"България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговорности, както и специфични трудности и проблеми и това трябва да бъде осъзнато и отчетено от нашите партньори. Най – главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в огромен бежанския лагер, своеобразна буферна зона между зони на конфликт и Шенгенска Европа. Рисковете това да се случи са повече от реални.", пише Нинова до лидерите на партии от Вишеградската четворка и премиерите на Португалия - Антонио Коща, Испания – Педро Санчес, Гърция – Алексис Ципрас,Словакия – Петер Пелегрини, Швеция – Щефан Льовен, Малта – Джоузеф Мускат, Румъния – Виорика Дънчила. 

Според Нинова бежанската криза беляза политическия живот на ЕС през последните няколко години, а липсата на координиран, адекватен и навременен общоевропейски отговор на мигрантската криза, показва, че текущата система за убежища не е в съответствие с актуалните предизвикателства.

В писмото си до евролидерите Нинова е оценила и предложението на Германия по въпроса на миграцията в ЕС - то било "неприемливо и неработещо". Става дума за идеята за подписване на двустранни споразумения между страните - финансова помощ в замяна на приемане и интеграция на мигранти. 

„Отбелязваме, че следва да бъдат разработени механизми, устойчиви на кризи и за превенция, като фокусът бъде поставен преди всичко върху основни области, като засилване на охраната и контрола на външните граници”- предлага Корнелия Нинова. 

"Бих искала да подчертая, че в контекста на днешните предизвикателства Европа се променя и така трябва, иначе ще я загубим, ако продължаваме по същия начин. Европа трябва да бъде спасена и да продължи напред като единен, сигурен и здрав Съюз между силни държави” - завършва писмото си лидерката на БСП.

 

Коментари

 's picture

д-р Петрoff

Какъв план само! А?

Пак много шум за нищо. Госпожа Лъжа измислила план за справяне с кризата. По-скоро иска да се споменава името, ако е възможно и по света.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

И да се легитимира като

И да се легитимира като бъргарската Льо Пен с това "сигурен и здрав Съюз между силни държави"

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.