Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов е отказал да се срещне с македонския президент Георге Иванов. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Среща с Иванов няма да има и външният министър Екатерина Захареива. Македонският президент се среща днес с президента Румен Радев, като двамата имат планирана съвместна пресконференция.

"Не искаме да се намесваме във вътрешните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и е ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Република Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешнополитическите дебати в Скопие. Ключова за бъдещето развитие на нашата съседна държава е интеграцията в ЕС и НАТО и тя не бива да бъде поставяна под въпрос", гласи позицията на Министерството на външните работи.

Вчера македонският премиер Зоран Заев и външният министър Никола Димитров бяха изгонени от резиденцията на президента Георге Иванов.

Срещата в резиденцията във Водно, на която двамата министри трябвало да информират държавния глава за преговорите с Гърция за името на страната, продължи едва 120 секунди. Иванов е против спорзумението с Гърция за името Северна Македония.

Македонските медии също отразиха отказа от срещи. В електронното издание "Плюс Инфо" интерпретацията на решението на Бойко Борисов е, че причината е "арогатното поведение на Георге Иванов" след обявяването на решението за името на Македония, предаде "Фокус". 

Коментарът на Кристиан Вигенин от БСП в родния парламент по случая бе, че отказът от среща е "директна намеса във вътрешен спор в Македония" и той не помни друг път да се е случвал подобен прецедент. 

Юлиян Ангелов от "Обединени патриоти" пък заяви, че премиерът Борисов е дал ясен знак, че България не е съгласна с политиката, която се е водела от Македония допреди една година. А за разлика от правителството на Зоран Заев президентът Иванов продължавал да я води.

Коментари

Червени боклуци!

РРадев ще се срещне с Иванов.... ще обсъдят инструкциите от Масква!
 's picture

tdrgrgv

Македонският птезидент е тук

Македонският птезидент е тук по покана на президента Радев,така че няма никакъв шанс този наш нарцис да се срещне с него.
 's picture

tdrgrgv

А и е зает с оправянето на

А и е зает с оправянето на света,след като ОПРАВИ собствения си народ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.