Шефът на областния съвет на ДПС в София Нихат Кабил е подал оставка, която е приета, а шефът на структурата на партията в район "Оборище" Антон Тепавичаров е изключен. Поводът за всичко това е приемането на бившия депутат от "Атака" Владимир Кузов за член на ДПС, за което се разбра преди няколко дни. Кузов има и присъда за педофилия.

Оставката на Кабил и изключването на Тепавичаров бяха оповестени лично от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Той каза още, че е имало проверка, която е установила, че при приемането на Кузов са нарушени условията и реда на устава.

"Членската книжка на лицето Кузов е невалидна и той не е легитимен член на ДПС", категоричен бе Карадайъ.

Той специално поздрави медиите за своевременната реакция.

"Бих искал да ви поздравя за своевременната реакция. Медиите имат мисия и своевременната реакция в такива ситуация е част от изпълнението на тази високоотговорна ваша мисия. За всички нас ДПС е обща кауза. Изповядяваме общочовешки и европейски ценности. Компромиси с ценностите не правим, последователни сме", каза Карадайъ.

И допълни:

"Уставът на ДПС и всички програмни документи и решения на партията са задължителни за всички членове. Следва да се спазват При нарушения се налагат наказания. Този въпрос за нас е приключен".

Карадайъ отказа да отговаря на въпроси.