Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Багери копаят на плажа в Каварна. Според сигнал на бившия кмет и настоящ общински съветник Цонко Цонев това е поръчка на общината за „облагородяване“ въпреки нарушението на закона.

"Строи се незаконно. До 1 март трябваше да има решение на общинския съвет за удължаване на строителството, такова взеха на 16 май. Областният управител отмени и върна решението, след това строителството пак продължи", каза днес Цонев пред бТВ.

Според него с общински пари се прави дъждовна канализация на близкия мегахотел, кацнал досами плажа. Цонев каза, че това е „хотелът на един господин, казва се Цуцко“.

„И това всичко е маскирано като облагородяване на морската зона.“

С прякора Цуцко е известен Валентин Николов, бивш съветник и дясна ръка в бизнеса на Живко Мартинов-Суджука, бивш депутат от ГЕРБ. Цонев редовно обвинява Николов, че се ползва с невиждани протекции от кметицата, нищо че тя е избрана от БСП.

Настоящият кмет Нина Ставрева отрече всички твърдения на Цонев. Обектът е част от инвестиционната програма на общината, която е гласувана с приемането на бюджета на 2 февруари тази година, каза тя. Кметицата обясни, че са пределно наясно, че срокът за входиране на искане за удължаване на срока за строителство бил до 1 март, но дейностите им били планирани да приключат на 15 май.

При започването на дейностите обаче се появили форсмажорни обстоятелства, които нямало как общината да предвиди и това наложило стартирането да стане чак на 8 май, стана ясно от думите ѝ. Клуб Z напомня, че Законът за устройство на Черноморското крайбрежие изрично гласи:

Чл. 15. (Доп. - ДВ, бр. 27 от 2013 г., изм. - ДВ, бр. 40 от 2014 г.) (1) Забранява се извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври.

Председателят на общинския съвет Красимир Кръстев също призна, че строежът е незаконен съгласно решението на областния управител. Според него причината да се стигне дотук е бавната работа на администрацията. Докладната за строителството била входирана 24 часа преди сесията на ОС на... 16 май.

"Знаете много добре, че от 15 май ЗУЧК казва, че строителни работи се забраняват... Нарушаваме глубо закона! Още на сесия съм казал, че нарушават закона, но редно е да питате лидерите на двете партии - ГЕРБ и БСП, в общинския съвет. Те липсват тук. Лично те пламенно защитаваха вносителя - че нарушава закона", каза Кръстев.

В репортажа бе "изтъпанен" и Мемиш Мустафов - общински съветник, който гласувал "за". И който малко обърка правата линия - че не правели услуга на бизнесмена - като четейки от листче, заяви:

"Представете си, ако дойде дъжд и няма отводняване, какво ще се получи с партера на новопостроения хотел."

"Този обект наистина е от изключителна обществена значимост - той трябва да бъде довършен", заяви кметицата.

Макар и изправена пред багерите, стърчащите железа и бетона на плажа, Ставрева каза, че Цонев правел само "внушения и манипулации" и тя не ги приема. 

От Министерството на туризма съобщиха за бТВ, че започват проверка, резултатите се очакват най-късно утре.

Коментари

 's picture

Бобо

симбиоза

Че тя симбиозата между ГЕРБ и БСП по места си върви от години , цирковете на Корни и Ленчето в парламента са за парлама и разсейване на Ганю , цялата кохорта на КДС пенсионерите генерали не случайно го турнаха Бацун и нашият прилежно изпълнява задачите им .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.