Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на шефа на "Лукойл" Вагит Алекперов за възможността да се срещне с руския си колега Дмитрий Медведев.

Тези думи на Борисов цитира ТАСС.

"Благодарим ви за прекрасното време. Благодаря на вашия отбор от министри, на господин Алекперов за възможността да се среща с вас", каза българският премиер.

Думите му бяха в отговор на казаното от Медведев, че времето е хубаво и предразполага към диалог.

Двамата премиери обсъдиха на среща в Москва задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта. 

Дмитрий Медведев подчерта, че през последните години партньорството между двете страни се активизира.

"Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество", каза руският премиер, цитиран от БТА. 

Българският премиер посочи, че приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката.

"Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна", допълни Бойко Борисов. 

Разчитам на срещата с Путин да си поговорим и за Сирия, обяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът Бойко Борисов кацна сутринта в Москва. 

От 14:00 часа е срещата на Борисов с Владимир Путин, за която руският президент съобщи още преди седмица.

Борисов с Медведев.

А българският Министерски съвет потвърди чак вчера. Съобщението гласи:

"Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Москва на 30 и 31 май. В рамките на визитата той ще се срещне с президента Владимир Путин, за да обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, са включени вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов, както и изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

В руската столица премиерът ще проведе и среща с представители на българската общност."

Тази сутрин Борисов бе "изпратен" от представители на "Демократична България", които го нарекоха "васал на Путин".

В разговорите от руска страна участваха министрите на търговията Денис Мантуров, на енергетиката Александър Новак, на икономическото развитие Максим Орешкин, зам.-министърът на външните работи Александър Грушко, Вагит Алекперов и други.

Борисов е бил в Русия досега само два пъти - веднъж като главен секретар на МВР и веднъж като кмет на София по покана на тогавашния кмет на Москва Лужков. Последното му посещение е в края на далечната вече 2005 г.

Посещението на Борисов съвпада с предприетите от третия му кабинет стъпки към рестарт на проекта за АЕЦ "Белене", който първият кабинет на Борисов спря през 2012 г.

 

 

Ключови думи

Коментари

ТОТО ГЕРБ

Сколко ще ни закопаят към Масква ББойко и Теменуга? С 2-4-6-8 млрд?

С колкото заем му дадат

коалиционните партньори. Засега най-щедри са "умните" и "красивите".
Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

Дрън дрън –празни сметки без

Дрън дрън –празни сметки без кръчмаря! Русияотдавна призна, че не е в състояние да обезпечи на двустранна основа свободното преминаване на руския газ в Юго-Източна Европа през Турски поток, което оставя всички нейни постижения – подписаните „пътни карти“ в България, Сърбия и Унгария без особено значение. Новите американски санкции засягат предимно проекти, с мажоритарно руско участие в трети страни, започнати след 2 август, когато основните санкции по CAATSА – законът за противодействие на противниците чрез санкции – влязоха в сила. Те с голяма вероятност ще засегнат, ако не самата втора линия на Турски поток, то продълженията на сушата в Турция и особено работата в страните от ЕС, за които няма валидни подписани договори. А това автоматически означа, че втората тръба не е обоснована. Нещо повече: Европейската комисия одобри измененията на директивата на ЕС за природния газ. Третият енергиен пакет на ЕС, - юридическото задължение, оператора на газопровода е на газ да е независим от производителят "Газпром ". Сега тези изменения трябва да бъдат приети от Съвета на Европейския съюз и Европейския парламент.
Socratus MMXVIII's picture
Socratus MMXVIII
Sokratus

Нашия Супер Премиер

е отишъл в Русия без да има точна програма и се е обадил на партньора му по карти да му помогне!!!! Такава излагация и непознаване на протокола не е имало от времето на Бай Тошо! Явно ББ много бързаше за дааа седне в скута на царя и да му целуне ръка!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.