Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Общо 86 плажа по Черноморието са неохраняеми на старта на летния туристически сезон. За тях не са се намерили концесионери. Най-много са неохраняемите плажове в община Царево - 19 на брой, съобщи Нова тв. Неохраняем плаж има и в курортното село Лозенец - а причината била, че никой не искал плаж без заведение и атракциони, защото няма как да си покрива концесионната такса, ако поеме грижата за плажа, стана ясно от репортажа. 

Кметът на Царево Георги Лапчев (ГЕРБ) не откри нищо смущаващо, че най-много неохраняеми плажове има на територията на неговата община. И отдаде явлението на това, че Царево има цели 65 км плажна ивица.

"Това доскоро не беше проблем за туризма, не е проблеми за Царево, тъй като напоследък главоломно набира скорост почиването като див метод и това започва да се превръща в проблем за общината. В общинския бюджет постъпват една част от средствата за концесии и наеми, но разпределена на тези 65 километра, на линеен метър се пада по не повече от 2-2,50 лева”, заяви за „Здравей, България” инж. Лапчев.

Градоначалникът натърти, че сумата, която се отпуска за плажа „Корал” - който е обявен за екоплаж, е около 1200 лв.

„Само обслужването за един контейнер с отпадъци е 700 лева”, поясни кметът.

"Корал" постоянно е под прожектори заради случки, свързани с желание за строеж, с глоби за разпънати палатки, а от тези дни и заради огради около имот, който е обявен за частен.

Със 17 по-малко са неохраняемите плажни ивици през тази година в сравнение с летния сезон на 2017 г. От 86 неохраняеми плажове 50 на територията на област Бургас, а 23 на територията на област Варна и 13 – в област Добрич.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.