Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

• Кой е най-хубавият ви спомен с партньора?

• Колко пъти сте пътували заедно?

• Каква е любимата храна на партньора ви?

• Каква е любимата закуска на детето ви?

Това са само част от въпросите в "теста за развод", въведен съвсем наскоро от властите в източната китайска провинция Цзянсу, пише в. "Дейли телеграф".

Тестът е за двойки, подаващи молба за прекратяване на брака помежду им. И е една от многото мерки на управниците, целящи да намалят главоломно увеличаващия се брой на разводите.

Има въпроси и за годишнините от сватбата и рождените дни. Двойките, които изкарат изпита с повече от 60 точки, все още "имат надежда". Тези с по-слаби резултати могат да смятат, че бракът им е "на път да се разпадне".

"Целта е и на двете страни да бъде дадена възможност да разберат сами себе си, както и другата страна. И да си спомнят най-милите неща от браковете си", пише в уводна статия контролираният от държавата вестник "Глоубъл таймс".

Броят на разводите в Китай се увеличава постоянно през последното десетиления. Миналата година молба за прекратяване на брака подадоха 3,4 милиона двойки. Това е с 8 на сто повече, отколкото през 2016 г. Такива са данните на Министерството на гражданските дела в Пекин. През 1995 г. са се развели само 1 милион двойки. Тогава са въведени нови закони, улесняващи раздялата. А през 1979 г. молба за развод са подали само 319 000 двойки.

Китайските власти се опитват да спрат тенденцията, причинена от съвкупност от фактори, сред които увеличаващата се финансова независимост на жените, нарастващото домашно насилие и по-големия брой извънбрачни връзки.

Преди две години президентът Си Цзинпин нарече семействата "клетки на обществото" и призова всички китайци "да насърчават културата на доброто семейство". Тогава Върховният съд поиска от съдилищата, гледащи делата за разводи, да правят разлика между криза в брака и "мъртвия брак" и да се опитват да ги спасяват, когато това е възможно.

Някои съдилища поискаха от съпружеските двойки, желаещи да се разделят, първо да прекарат тримесечен "период на охлаждане", преди да сложат край на съжителството си.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.