Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Израел стана първата страна в света, използвала в бойни мисии най-новите изтребители Ф-35, предаде Ройтерс.

Новината съобщи днес командващият военновъздушните сили на еврейската държава Амикам Норкин. Тя бе цитирана в туитър.

 

"Самолетите "Адир" (армейското название на Ф-35, което но иврит означава "могъщ" - б.р.) са вече приети на въоръжение и участват в бойни мисии. Ние първи в света използваме Ф-35 в оперативната си дейност", каза Норкин на среща в Йерусалим с 20 свои колеги от лазлични страни от целия свят.

Ф-35 вече лети над целия Близък изток и е бил използван при две атаки, допълни Норкин. Но не посочва в какви точно мисии се е случило това.

През декември 2017 г. армията на Израел приключи приемането и започна използването на първите доставени от САЩ Ф-35.

Израел купил от САЩ 50 такива изтребителя, но засега е получил само десетина. По принцип еврейската държава планираше да поръча 33 бойни самолета от този вид, но през ноември 2016 г. правителството реши да купи още 17.

Първият полет на Ф-35 от израелските ВВС, управляван от израелски пилот, бе извършен на 13 декември 2016 г. По данни от медиите всяка от машините, доставени на Израел, струва близо 100 милиона долара. Многоцелевите изтребители от този модел са конструирани по технологията "стелт" и могат да носят ядрени бойни заряди, отбелязва ТАСС.

Ключови думи

Коментари

Само дегенерати се гордеят с това,

че избиват невинни хора.
 's picture

Бобо

Дегенерата Ватник

Гордей се с Ботокса , бая деца изтрепа в Сирия ...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.