Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Протест срещу решението на Министерския съвет за рестарт на проекта АЕЦ "Белене" свиква "Демократична България" следващия вторник под прозорците на правитеството. В призива си обединението заявява, че премиерът Бойко Борисов е излъгал избирателите и го обвинява "двойна игра" в политиката и задкулистни действия с БСП. 

Премиерът е наречен "лъжец" и в края на обръщението си от "Демократична България" призовават за оставката му заради втората атомна централа. 

Министерският съвет реши вчера да рестартира проекта "Белене", след като миналата седмица бе обявено, че китайска компания има интерес да инвестира в централата. Проектът бе спрян с решение на първия кабинет "Борисов", скрепено и с гласуване в Народното събрание през 2012 г. Тогава самият Борисов се аргументира, че втората атомна централа не е рентабилна, а и има сеизмичен риск на определената за нов АЕЦ прощадка - факт, който е известен още от доклад на БАН от 90-те години на миналия век. 

Подкрепа за рестарт на проекта вече обявиха от БСП - позиция, в която левицата винаги е била последователна.

[[nid:67958]]

Ето призива за свикване на национален протест след решението: 

 
Демократична България призовава българските граждани, всички партии от демократичната общност и граждански организации на национален протест на 22.05.2018 г. /вторник/ от 18:30 ч. пред Министерски Съвет, за да спрем рестарта на корупционен проект АЕЦ „Белене”. 

Възобновяването на този опасен, икономически несъстоятелен, технологично остарял проект, е пагубен за българските геополитически, финансови и екологични интереси.
Това е завой към Кремъл и рестарт на краденето. 

АЕЦ „Белене” е измама спрямо българските избиратели и представлява драстично отклонение от европейския път и опит енергийната зависимост на България от Русия да бъде невъзможна за преодоляване през следващите десетилетия.

С действията си Борисов излъга своите избиратели, доказа че играе двойна игра в българската политика, скрепяваща управляващата коалиция и доказва задкулисни отношения с виновните за прахосването и кражбата на милиарди левове, като реално изпълнява предизборните обещания на БСП.

Оставка на лъжеца Борисов!

Коментари

 's picture

Petyo9

АЕЦ Белене няма да има

независимо от решението на правителството и от това дали има протести или не. Това е известно още от 1990-та когато за пръв път беше спрян проекта. Премиер тогава беше Андрей Луканов. През 2004-та АгЭнт ГоцЭ и Крадлив Дедо "размразиха" проекта, не защото не са знаели, че проекта е невъзможен и не защото са искали да построят централата а само да я строят. Ако има чалъм - вечно. Просто видяха в АЕЦ Белене удобна схема за кражба на обществени пари. И нашите джобове олекнаха с 3 млрд. Явно тази схема им се е усладила и наново отвориха фабриката за илюзии. Та тези протести не са против построяването на централата, а срещу решението на правителството за размразяване на проекта. Защото така или иначе АЕЦ Белене няма да има, и затова - да спрат да ни баламосват и да ни крадат. Баста! Този номер вече не върви!

Втора ЯЕЦ няма да има, лъжлив троляко,

не за друго, а защото "западните партньори" на България не разрешават да има такива технологии и защото 30-тте години преход унищожиха технологичния капацитет и стратегическите предимства, които имаше ядрения сектор у нас. Унищожението беше извършено главно от другаря Иван Йорданов Костов, който нанесе три непоправими удари на енергийната конкурентноспособност на България - затварянето на 1 и 2 блок, последвано от затварянето на 3 и 4-ти - все решения, взети и изпълени от него в полза на турски и френски интереси и съучастието му в торпилирането на рестарта на АЕЦ "Белене". Междувременно и напук на прогнозите на нашите неуки "искпърди" като Магтин Алилуята, след унищожаването на близо 2ГВ български ядрени мощности, две наши съседни държави завъртяха съвсем успешно своя ядрена енергетика и още не са на загуба. Пиронът в ковчега на ядрената енергетика беше дозабит от състезанието на Борисов и Костов в сервилничене на "западните партньори", по време на което двамцата доубиха с простотиите си реалните шансове на рестарта на "Белене". Кулминация беше изгонването на RWE през декември 2009-та от Трайчо, Малката Пица и Малкия началник, Това, разбира се, не попречи на триумвирата Борисов-Дянков-Трайков да зарови още милиард и 200 милиона в проекта, за което Трайков получи тлъста комисионна по времето на арбитража като "консултант", Дянков отиде 4 години на синекурна длъжност в Русия, а Борисов сам знае колко открадна. Та така с ядрената енергепика - най-големите крадци и разрушители и там се оказаха демокрадците.

Да видим без парите на Борисов дали ще

се съберат 30 голи цици.
 's picture

Kovatz

Орален тъпчо! Чудя се на

Орален тъпчо! Чудя се на акъла на този, който ти плаща, защо си дава парите нахалост?
бай Хyй's picture
бай Хyй
Бай Иван

Няма спор

Оказва се, че най-добрия, доказал се аналлизатор е оралния! Чудя се защо останалите влизате в неговата игра. Един жалък трол, който по цял ден следи публикацийте и троли. Не му се връзвайте, оставете го да си заработва мизерните копейки ближейки червени задници.

Разбира се.

От вас, козяшкия троляк друго, освен клевети, обиди и попържни не сме чували. Толкова си можете ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.