Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съветът на ЕС реши да включи още петима кримски чиновници в черния списък със санкционирани лица заради това, че в Крим е било организирано гласуване на изборите за президент на Русия на 18 март 2018 г.

В списъка влизат ръководителите на избирателните комисии на Крим и Севастопол. Решението беше публикувано в Официалния вестник на ЕС и влиза в сила от днес, предаде ТАСС.

"Съветът на ЕС добави пет физически лица в списъка с ограничителни мерки, свързани с действия за подкопаване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна", се казва в публикацията в Официалния вестник.

Допълва се, че те са включени заради участието си в организирането на гласуване в Крим на изборите за президент на Русия на 18 март 2018 г., защото по този начин те дейно са подкрепили политика, подкопаваща суверенитета на Украйна.

"Тези пет лица заемат отговорни длъжности в избирателните комисии на Крим и Севастопол", се казва в съобщението.

В черния списък са добавени: заместник-председателят на избирателната комисия на Крим Инна Гузеева; секретарят на комисията Наталия Безрученко; председателят на избирателната комисия на Севастопол Александър Петухов; заместникът му Мирослав Погорелов; както и секретарят на комисията Анастасия Карпанова.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.