Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият полковник от руското ГРУ Сергей Скрипал през 2012 г. тайно е бил в Прага и се е срещнал с представители на чешките специални служби, съобщи вчера електронното издание "Респект", цитирано от ТАСС.

Според изданието става дума за "съдействие за разкриване на руската агентурна мрежа".

"Поне веднъж, през 2012 г., Скрипал е бил в Прага", посочва "Респект".

"Въпреки че е бил тук за кратко, пътуването му е било полезно за местните служби. Представители на чешките служби за сигурност след това са се срещнали с бившия руски шпионин поне веднъж във Великобритания."

Чешкото издание пише, че след като се установил във Великобритания, Скрипал е сътрудничил с британската специална служба МИ-6 за разкриване на руската агентурна мрежа (в западните държави).

Той е имал организирани срещи с представители на служби на държавите партньорки на Обединеното кралство за гарантиране на сигурността на Запада. От 90-те години в този кръг влиза и Чехия.

"Респект" посочва, че неотдавнашният опит за отравяне на Скрипал на британска земя с нервно-паралитичното вещество новичок не е свързан с пътуването му до Прага.

БТА

Коментари

Vladimir Radoslavov's picture
Vladimir Radoslavov
VladimirRadoslavov

Така и не се разбра жив лие

и защо беше тази врява около него и щерка му

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.