Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Досагешният министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и служебният Йордан Бакалов се обединиха около идеята, че парите за МВР няма да стигнат след последните промени в бюджета.

"Не мога да си представя, че единственото решение в момента е това да се посегне на заплатите на полицаи, граничари, пожарникари - на тези, които всеки ден рискуват живота си", каза при предаването на щафетата във фоайето на МВР Йовчев.

Той каза, че недоумява от последното решение на 42-ото Народно събрание, с което за сметка на Здравната каса се орязаха бюджетите на няколко министерства. Конкретно МВР ще трябва да намали разходите си с 47 млн. лв. 

"Доколкото разбирам, Йовчев ми оставя МВР кадрово стабилно, но финансово не толкова стабилно", подкрепи го и Бакалов и каза, че сред първите му стъпки, ще бъде разговор със служебния министър на финансите. Той обаче отказа да отговори на въпрос каква конкретно актуализация ще иска, защото още не се бил запознал в детайли със ситуацията.

След като пристигнаха на ул. "6 септември" с една кола от Министерския съвет, двамата говориха около 30 мин, тръгнаха да излизат при чакащите ги журналисти, но тогава в кабинета влезе главният секретар Светлозар Лазаров. Тогава закритата среща продължи още 20-ина минути. 

Клуб Z научи, че след сдаването на властта Йовчев е планирал да си тръгне с мотор (както вече е правил от една среща в ДАНС, посветена на банките, б.а.), но дъждът сутринта осуетил плановете му.

"Вложих душа и сърце. Тръгвам си с високо вдигнато чело", каза драматично вече бившият министър и отговори на журналистически въпрос, че не се е замислял кой е най-големият му гаф по време на мандата.

След протоколните любезности и след като благодари на предшественика си, Йордан Бакалов завърши срещата, в която ставаше въпрос основно за недостигащите финанси, с думите:

"То ако беше много лесно, на нас ли щеше да се падне?"

Ключови думи

Коментари

kashpirovska

Вложих душа и сърце. Тръгвам си с високо вдигнато чело", каза драматично вече бившият министър и отговори на журналистически въпрос, че не се е замислял кой е най-големият му гаф по време на мандата. Тоя е от най-големите некадърници в т.нар. правителство на ОреШаро. И кое му е поводът за високо вдигнатото чело,че нещо не се сещаме?!?!-огражденията около Парламента ли,боевете с протестиращите ли,акцията в Лясковец,циганията по селата,престъпността като цяло в момента ли,КОЕ,бе Офчев???Тъп милиционер!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.