Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нападател с нож уби човек и рани други четирима, крещейки „Аллах Акбар“ в центъра на Париж, предаде Би Би Си.

Снощи малко след 21 часа мъж, въоръжен с нож, напада хора по улица „Монсини“, близо до операта, район пълен с барове, ресторанти и туристически атракции. Нападението предизвика паника.

"Франция отново е потопена в кръв и мъка, но няма да дадем и сантиметър от свободата си на враговете", написа в туитър френският президент Еманюел Макрон.

Убитият е мъж на около 30 години, а жена на 34 години и мъж на 54 години са тежко ранени. По-леко пострадали са 26- годишна жена и 31-годишен мъж.

Френският премиер Едуард Филип обяви, че полицаите са пристигнали на мястото на атаката в рамките на пет минути. Девет минути по- късно нападателят е бил убит. Полицейски източник разкри, че първо е имало опит терористът да бъде обезвреден с електрошок, който е бил неуспешен и друг полицай го е застрелял.

„Бързината на реакцията очевидно е предотвратила повече жертви“, добави Филип.

Разследващите не са намерили документи у нападателя. Описват го  като млад мъж с кафява коса и брада, облечен с черен анцуг. „Ислямска държава“ е поела отговорност за случая. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.