Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Плевен се подготвя игра на 65 хора за книгата "Гинес", предаде БТА.

С това се похвали авторът на идеята и реализатор на културния проект - известният хореограф Джейлян Демирев, ръководител на клуб "Северняците" в Плевен.

"Вече сме готови за рекорда - ще изиграем 65 български народни хора за един час и 18 минути на 24 май на площад "Възраждане" в Плевен. Началният час е 12,30", заяви той.

Демирев уточни, че ако времето тогава бъде дъждовно, ще поставят рекорда на 26 май, по същото време, на същия площад.

"Идеята е да документираме богатото разнообразие на българския танцов фолклор", каза хореографът.

Той е убеден, че ще има публика от цяла България, защото преживяването ще бъде незаменимо. Ентусиастите от клуб "Северняците" на репетиция са доказали, че могат да издържат непрекъснато танцуване час и 18 минути - колкото се изисква, за да покажат стъпките на 65 хора.

Ще участват над 250 танцьори от клуба. Основната група от 100 човека ще играе без спиране. От "Гинес" казали, че досега подобна идея не е постъпвала при тях.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.