Лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на партията Кирил Добрев съдят сайта "Поглед инфо" за нанесени обиди. Това съобщава самият сайт чрез редакционен коментар от главния редактор Румен Петков.

Двамата видни социалисти са подали искове срещу изданието и представляващия го главен редактор, като този на Нинова е за 120 хил лв., а този на Добрев за 100 хил. лв.

В своя иск Нинова твърди, че със серия от статии е било опетнено доброто й име и авторитет, както и че е претърпяла "сериозни неимуществени вреди". Според нея в тези статии имало "неверни факти и обидни квалификации", за нейната личност и работата й като председател на БСП. Тя се притеснила от това, че хората може да им повярват и дори казва, че не може да спи спокойно. А поради безсънието си се чувствала отпаднала и не можела да се съсредоточи върху работата си. Казва, че постоянно била в лошо настроение, затворена в себе си, нямала желание да се среща с приятели и познати, а една част от колегите й от БСП се отдръпнали от нея.

Добрев също се оплаква от причинени негативни емоции. Неговите оплаквания са сходни с тези на Нинова - безсъние, невъзможност да се съсредоточи върху работата си, силен стрес, постоянно главоболие и т.н.  Той също се бил затворил в себе си и нямал желание да излиза и да се среща с приятели, защото се чувствал потиснат.

"Всички посочени статии са анализи за състоянието на БСП, в които се изразява тревога за кондицията на партията, посоката на нейното развитие и за това дали в България най-накрая ще се появи автентична лява алтернатива на безумието ГЕРБ".

Това пише главният редактор на сайта Румен Петков по повод съдебните искове на Нинова и Добрев.