Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на партията Кирил Добрев съдят сайта "Поглед инфо" за нанесени обиди. Това съобщава самият сайт чрез редакционен коментар от главния редактор Румен Петков.

Двамата видни социалисти са подали искове срещу изданието и представляващия го главен редактор, като този на Нинова е за 120 хил лв., а този на Добрев за 100 хил. лв.

В своя иск Нинова твърди, че със серия от статии е било опетнено доброто й име и авторитет, както и че е претърпяла "сериозни неимуществени вреди". Според нея в тези статии имало "неверни факти и обидни квалификации", за нейната личност и работата й като председател на БСП. Тя се притеснила от това, че хората може да им повярват и дори казва, че не може да спи спокойно. А поради безсънието си се чувствала отпаднала и не можела да се съсредоточи върху работата си. Казва, че постоянно била в лошо настроение, затворена в себе си, нямала желание да се среща с приятели и познати, а една част от колегите й от БСП се отдръпнали от нея.

Добрев също се оплаква от причинени негативни емоции. Неговите оплаквания са сходни с тези на Нинова - безсъние, невъзможност да се съсредоточи върху работата си, силен стрес, постоянно главоболие и т.н.  Той също се бил затворил в себе си и нямал желание да излиза и да се среща с приятели, защото се чувствал потиснат.

"Всички посочени статии са анализи за състоянието на БСП, в които се изразява тревога за кондицията на партията, посоката на нейното развитие и за това дали в България най-накрая ще се появи автентична лява алтернатива на безумието ГЕРБ".

Това пише главният редактор на сайта Румен Петков по повод съдебните искове на Нинова и Добрев.

Коментари

 's picture

anelia mileva

Ще повторя това, което

Ще повторя това, което написах, когато за пръв път прочетох тази информация. Излиза, че двамата видни червени лидери са доста лабилни. Какво ще бъде душевното им състояние, ако дойдат на власт(пази боже!)?Та нали точно тогава ще бъдат най-гледани под лупа, най-критикувани и оплювани. Ще се подложат на психотерапия или ще забранят всякаква критика, за да не бъде нарушаван емоционалния им комфорт?!

Хихихихи докъде я докарахме...

"Кл. Зет" и троляка му да амбразурничат не на друго издание, а на Поглед.инфо. Ех, тия зависимости...

"Амбразурничим" на свободата

"Амбразурничим" на свободата на словото Не е редно да се съдят журналисти за техни коментари и анализи. Могат да се съдят само ако са изнесли неверни факти. Знаем, че за днешната власт, на която вие очевидно симпатизиранте. свободата на словото е само досадна подробност, която им пречи да оповестяват големите си успехи. За нас, журналистите обаче не е точно така. И я защитаваме принципно, независимо за кое издание става дума.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.