Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тя е бивша жена на 007. Рейчъл Уайз се раздели със съпруга си Даниел Крейг, който от 2006 г. изпълнява ролята на Джеймс Бонд във филмовата поредица. В интервю за „Ню Йорк таймс“ 48-годишната британка разказва за новите си роли и за раздялата си с Крейг. Но допуска една грешка:

„Мисля, че Джеймс Бонд е такъв – той не се жени, нали?

Грешка. Всъщност тайният агент от британските служби е бил женен, но за повечето хора това е отдавна забравен факт. Бързите коли и бързите срещи и раздели с красиви жени са запазена марка на Агент 007.

Джеймс Бонд се е женил само веднъж. Това става и в романа на Ян Флеминг „В тайна служба на Нейно величество“ от 1963 г., и в едноименния филм от 1969 г.

Щастливката е Тереза „Трейси“ Драко, известна като графиня Тереза ди Виченцо, дъщерята на боса на корсиканския синдикат Марк Драко. Трейси обаче не е дълго в ролята на „щастливката“ - тя е убита в самото начало и на книгата, и на филма. Това става веднага след сватбата им, а убийците са ръководителят на „Спектър“ Ернст Ставро Блофелд и съпругата му Ирма Бънт.

Тереза и Джеймс Бонд на сватбата в "В тайна служба на Нейно величество" с Джордж Лейзънби в главната роля

Женитбата на Джеймс Бонд обаче „не събира прах“ само в тази история. Бракът му е изрично споменат в още няколко филма - „Шпионинът, който ме обичаше“, „Само за твоите очи“ и „Упълномощен да убива“.

„Жената“ на Джеймс Бонд е Даяна Риг, родена през 1938 г. британска актриса. Тя добива популярност с участието си в телевизионния сериал „Отмъстителите“, а днес може да бъде видяна в хитовия сериал на HBO „Игра на тронове“, където е в ролята на Лейди Олена Тирел.

Даяна Риг като Лейди Олена Тирел в "Игра на тронове"

Въпреки факта, че Бонд е бил женен, образът му винаги е бил точно обратното на кротък съпруг. „Дейли мейл“ наскоро публикува изследване, че докато гледат филмите за Джеймс Бонд с Шон Конъри, тийнейджъри описват Агент 007 като „женомразец и насилник“, „отрепка“ и „изнасилвач“. Джуди Денч, която изпълняваше ролята на М, е определяла Бонд като „женомразки динозавър“.

В медиите вече се появиха съобщения, че режисьорът Дани Бойл е замислил промяна в този образ. Следващият Джеймс Бонд щял да бъде в духа на кампанията срещу сексуалния тормоз #MeToo, а момичето на Бонд този път да бъде „по-висока класа“. Коя ли ще е?

Ключови думи

Коментари

Жеймс Бонд не е женен/а/о, но не е и "ерген".

Такива контра-джендърни квалификации като "ерген" не са приложими за един/на/но истински/а/о евроджендърен/на/но толерасто като него/нея/то, което има съпруг/а, но не от "пол", а от джендър.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.