Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията "Стройтрансгаз“ на руския бизнесмен Генадий Тимченко напуска консорциума за изграждане на българската част на газопровода "Южен поток", предаде ИТАР-ТАСС. Това е съобщил сам Тимченко в интервю за агенцията. Като близък на руския премиер Владимир Путин, Тимченко и неговите компании попаднаха под санкциите на САЩ и ЕС заради кризата в Украйна.

"Ние спечелихме търга, но господин Маккейн (б.ред, става дума за сенатора Джон Маккейн) пристигна в България и уговори местните власти да се откажат от нашите услуги“, казва Тимченко.

От неговите думи става ясно, че мястото на "Стройтрансгаз" ще бъде заето от дъщерното дружество на "Газпром" "Центргаз". За тази версия писа руският в. "Ведомости" още в началото на юли. Тогава "Центргаз" измести компанията на "Тимченко" в проекта за сръбския участък на "Южен поток" и се очакваше същото да стане и в България.

Ключови думи

Коментари

Деян

Това е добра новина! При тази ситуация всичко подписано за строителството на Южен поток става невалидно. Просто едната страна се оттегля.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.