Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е дал видео интервю на главната редакторка на Правда.ру по време на посещението си в Крим миналата седмица. Записът бе публикуван снощи. Сидеров говори на руски език, примесен с български думи и грешки в падежите и окончанията. (видео от интервюто може да видите тук)

В събота пресцентърът на "Атака" се похвали с посещението на четирима депутати на четвъртия Ялтенски международен икономически форум. Волен Сидеров и зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев се срещнаха и с премиера на Крим Сергей Аксьонов. 

"Всичко се променя в Крим – към по-добре, разбира се. Като започнем от летището в Симферопол - когато бяхме през 2014 г., беше напълно различно. Виждам мащабно строителство тук. Мисля, че Крим расте. Крим върви към по-добре.

Жалко е, че хората в България и в Европа не знаят това. Те не получават информация за живота тук. Това е бариера, това не е добро. Мисля, че трябва там... нещо да се промени", казва Сидеров.

Въпросите задава главната редакторка на Правда.ру Инна Новикова. Тя пита за свободата на медиите в България и казва:

"Понеже и двамата сме журналисти, ние знаем, че журналистите пишат това, което им диктуват издателите".

Сидеров продължава:

"В България най-големите телевизии не са българска собственост. Те са американски и шведски компании и политиката на тези медии е подчинена на собственика. Партия „Атака“ има своя телевизия – телевизия „Алфа“ се явява око за събитията в Русия и в Крим".

Посещението на Сидеров и Нотев в непризнатия от ЕС Крим не предизвика реакции от управляващите. Единствено "Демократична България" призова за осъждане. Представители на ГЕРБ коментираха, че това е частно посещение. В интервюто обаче Сидеров не се представя в частно качество:

"Аз съм председател на партия „Атака“. Аз съм председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Ние сме част от управлението".

Лидерът на "Атака" се хвали се, че България е взела решение да не гони руски дипломати заради аферата "Скрипал" и това е "под негово давление и заради неговото присъствие".

"Имеет значение кто в управление и кто в опозиции", заключава Сидеров.

Волен Сидеров казва пред Правда.ру, че "Атака" е против участието на България "във военно-политически организации като НАТО". Журналистката казва, че дори и президентът се хвали, че е "генерал от НАТО".

"Президентът е завършил в САЩ, а премиерът води балансирана политика и това е заради нашето участие", споделя Сидеров.

Той казва, че България в момента "работи по нещо, което ще компенсира "Южен поток", който бил забранен от Запада.

"Забраниха на България да строи и "Южен поток", и атомната централа. Можете ли да помогнете?

- Да, работим за отмяна на мораторуима за АЕЦ "Белене" и отново да получим възможност да построим ядрена централа. Това ще стане в близко бъдеще", уверява Сидеров.

Двамата обсъждат и българските домати, които изчезнали от руския пазар. Накрая Сидеров обещава промяна:

"България се явява домакин на ЕС, стопанин за шест месеца. Ще станем мост между Русия и ЕС".

Ключови думи

Коментари

И други ...

... депутати волно, неволно бъркаха българския с руския, при това от парламентарната трибуна. Очевидно не от вчера се говори на руски и дори не трябва да се ходи до там, за да разговаряш с шефовете си на майчиния им език.

Подлога веднъж - подлога

Подлога веднъж - подлога завинаги! Този гном трябва незабавно да бъде махнат от властта, за един много голям период от време, примерно 100 години, защото е вреден за България!

Ами демокрация е, бе, дебеловрато.

Спечели изборите, промени законите така, че да можеш да наказваш хората, които не са съгласни с твойте дивотии и давай напред. Кой те спира, освен собственото ти неможене?
 's picture

smarf

Търсят се мъже

Няма ли мъже в държавата да насинят Бялата Златка?

Нема мъже между десните, барфи,

всички са вече джендъри и не се бият, защото насилието е лошо. Сори, ценностна позиция.
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Човекът си изкарва кинтите...

с държавна измяна. А Тиквон Велики мълчи като ... знаете какво.
ки брит's picture
ки брит
kibrit

идьот и половина

Крим идьот лучше, а Сдеров только идьот...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.