Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британската полиция е установила самоличността на ключови заподозрени за покушението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, пише вестник "Дейли телеграф".

Според британския ежедневник полицията се опитва да заведе дело срещу "лица, представляващи интерес за разследването, за които се смята, че са се върнали в Русия".

Британските власти предполагат, че Сергей Скрипал е бил отровен в дома си в Солсбъри от ударна бойна група, контролирана от руското правителство и изпратена в страната от руските власти. Тя е обработила с отровно вещество в течен вид дръжката на входната врата на жилището на бившия руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, предавал сведения на Великобритания.

"Дейли телеграф" е научил, че в разследването е постигнат голям пробив с проучване на списъците на пътници, влезли и излезли от Великобритания, както и с преглед на голямо количество записи от видеокамери в Солсбъри. Очаква се обаче разследването да продължи още много месеци.

За разследващите освен това ще е изключително сложно да повдигнат обвинения на заподозрените, тъй като срещу тях има косвени доказателства като присъствие на определени полети и в Солсбъри към момента на покушението. Това обаче не доказва обезателно, че именно те са извършили атаката, отбелязва изданието.

Британската полиция "не обсъжда конкретни линии на разследването", заяви лаконично представител на Скотланд ярд в отговор на запитване на ТАСС, съобщи БТА.

Коментари

Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

И разбира се,

като няма доказателства, няма да започнат и съдебно производство, защото за разлика от нашите тук, те не харчат с широка ръка парите на данъкоплатците за предварително загубени каузи.

Разбира се, че не "харчат".

Колко пари "не похарчиха" за обреченото дело срещу "българската следа"? Колко пари "не похарчиха", за да държат Джулиан Асанж затворен? Колко пари "не похарчиха", за да унищожат мирен научен център в Сирия, център, доказано неангажиран в нищо, свързано с химически оръжия?

Инспектор Лестрейд всички го знаем,

колко е компетентен, иначе на всички е ясно, че списъците с "лицата, представляващи интерес" са били грижливо подготвени когато британските служби за забъркали конспирацията.
Инспектор Стрезов's picture
Инспектор Стрезов
Инспектор Стрезов

Абе къде ви пръкват такива...

морални недоразумения не знам.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.