Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Състоянието на пострадалите при тежката катастрофа с автобус на АМ "Тракия" на 13 април се подобрява.

Това съобщи бТВ, цитирайки данни от болница „Св. Анна”, където са настанени част от ранените. Оттам информират, че през изтеклата нощ има позитивни промени в състоянието им.
Пациентите  са стабилизирани и контактни и вече всички са на собствено дишане.

Няма пряка опасност за живота им, но все още са възможни усложнения, съобщават от Окръжна болница.

Ако състоянието на пациентите позволява, още днес ще бъдат направени нови операции.

Една от пострадалите жени ще бъде оперирана заради фрактура на китка и гръбначни прешлени, а друга заради фрактура на раменната кост, пояснява телевизията.

Вчера към обяд бе съобщено, че петима ранени все още са в критично състояние и лекарите в „Света Анна” се борят за живота им.

В „Пирогов” остават 13-годишно дете и жена, за която вече няма риск за живота.

В стабилно състояние са и настанените във Военномедицинска академия.

Междувременно днес в окръжния съд на София ще се гледа искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража на шофьорката, която с "Рено" удари автобуса и това доведе до отклоняването му в канавката. Тя в момента е в ареста с прокурорска мярка за 72 часа и вероятно ще получи обвинителен акт за причиняване на пътнотранспортно произшествие с повече от 2 жертви.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.