Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Жената, която е шофирала лекия автомобил при тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия" е задържана за 72 часа. Това съобщи наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов. Впонеделник ще ѝ бъде искана постоянна мярка на задържане.

Прокурорът обясни, че огледът е продължил няколко часа. Разпитани са 26 свидетели. Направени са проби за алкохол на водачите на двете превозни средства и те са отрицателни. Взети са мерки да бъде запазен багажа на пострадалите.

Иззет е огромен обем документация от фирмата, свързана с досието на автобуса. който е нов, на около година и няколко месеца. Иззети са и трудовия договор на водача, графикът за дежурствата му и т.н. Пред съдия е разпитан важен свидетел пред съдия. Извършено е освидетелстване на водачите от лекия автомобил. Изготвени са съдебно-медицински експертизи от 6 аутопсии.

И двамата водачи са имали провинения.

"И двамата имат провинения. Водачката на лекия автомобил има тежко провинение, свързано с употреба на алкохол от преди около две години. Другият водач е бил с леки провинения. Лекият автомобил не е с техническа неизправност", обясни Ангелов.

И допълни:

"С оглед на това, взех решение шофьорът на лекия автомобил ще бъде задържана за 72 часа и в понеделник ще бъде искана постоянна мярка за задържане. Повдигнато ѝ е обвинение за причиняване на пътно-транспортно произшествие с повече от 2 жертви, в случая на 6 лица, както и още пострадали".

Част от пострадалите при вчерашната катастрофа са в критично състояние в момента. Общо 26 души бяха ранени при инцидента, а други шестима загубиха живота си.

Коментари

Гербомутрите отчаяно търсят "виновни",

за да не се наложи да реорганизират "бизнеса" на мутрите си. Заради който, между другото, посъсипаха зорлем железниците.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.