Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Техническата експертиза на техническия секретариат на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) ще предостави заключения само за химическия състав на веществото, с което е бил отровен Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. От това няма да стане ясно откъде произхожда веществото.

Такова мнение изрази руският постоянен представител в ОЗХО Александър Шулгин, предаде ТАСС.

"Техническата експертиза може да даде само един резултат - за химическия състав на веществото, използвано в Солсбъри, без данни за страната на произход и без възлагане на отговорност", заяви Шулгин.

Той каза, че резултатите от анализа на веществото може да бъдат оповестени след седмица.

"Групата експерти на ОЗХО вече се е върнала в Хага. Те са донесли проби, взети в Англия. Тези проби са разделени на няколко части и сега се анализират в две сертифицирани лаборатории на ОЗХО. Резултатите ще станат известни в края на тази или началото на следващата седмица", заяви Шулгин в програмата "60 минути" на руския канал Россия 1.

Шулгин каза още, че Русия няма да приеме резултатите от разследването на инцидента в Солсбъри, ако това стане без участието на руски експерти.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.