Келиан Конуей, съветничката на Доналд Тръмп и мениджър на неговата кандидат-президентска кампания, е издала най-много информация за Белия дом, твърди журналистът Роналд Кеслър. 

В интервю за CNN Кеслър сподели, че в новата си книга The Trump White House: Changing the Rules of the Game той описва поне един случай, в който Конуей забравила, че бива записвана, и е обиждала свои колеги по "най-подлия, остър и неверен" начин. Според автора, Конуей използвала вулгарен език по адрес на бившия началник на кабинета на Белия дом - Рейнс Прибъс, дъщерята на президента - Иванка Тръм, както и нейния съпруг и главен съветник на Тръмп - Джаред Къшнър. 

"Ако се чудите защо толкова много информация изтича от Белия дом, една от причините е Келиан Конуей", казва Кеслър.

Бившият директор на комуникациите на Белия дом - Антъни Скарамучи, обвини Прибъс, че е главният източник на вътрешна информация за медиите. Прибъс бе уволнен броени дни след изказването на Скарамучи. 

Кеслър също така спомена, че Иванка и Джаред са подкрепяли най-неразумните решения на президента, без да разбират основите на политиката и без да осъзнават огромните последици от съветите си. Въпреки че Тръмп вижда Иванка и Джаред като "проблематични", Кеслър се съмнява, че той би уволнил членове на семейството си. 

Белият дом отказа да коментира случая.