Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фондация "Искам бебе" връчи днес отличието "Ангел на благодарността" на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

По данни на фондацията близо 7000 бебета са се родили в резултат на работата на Центъра на асистирана репродукция от 2009 г. досега. Кандидатствали са 41 000 двойки. Миналата година са се родили 906 бебета от процедури, финансирани през 2016 и 2017 г. През 2017 г. са били изплатени близо 14 млн. лева за извършената и отчетена дейност по асистирана репродукция, предаде БТА.

През 2018 г. правителството увеличи с 9 млн. лева бюджета на Центъра за асистирана репродукция - до 20 млн. лева. Държавата вече поема финансирането на асистирана репродукция и при двойки, при които единият партньор има доказано генетично заболяване или доказана балансирана хромозомна мутация.

Ще се поема и финансиране на асистираната репродукция при онкоболни жени на възраст до 35 г. Наполовина са съкратени сроковете за чакане и одобрение за финансиране на инвитро процедура. През 2017 г. приетите заявления на кандидати са със 6% повече спрямо 2016 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.