Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

11 членове на палестинско семейство са загинали при една атака на израелските сили за сигурност, пише в. "Вашингтон пост".

Жертвите са един мъж, осем жени, едно момче и едно бебе.

Трагедията станала на 29 юли в град Джабалия в ивицата Газа. Телата на жертвите били погребани ден по-късно.

Семейството на 45-годишния електротехник Наим Балата решило да не се дели и по тази причина платило солената цена. На 28 юли Наим пристигнал в дома на брат си заедно с жена си, седемте си дъщери и двамата си сина. Семейството напуснало друг район на Джабалия, след като било предупредено от израелската армия, че там ще има офанзива срещу бойци от ислямистката групировка "Хамас".

След като се наобядвали на 29 юли, Наим и брат му Абдул Карим решили да поспят. Жените домакинствали, когато къщата била ударена и унищожена от два снаряда. Сред развалините били намерени труповете на загиналите 11 души от едно семейство.

15 палестински бежанци бяха ранени днес при нов израелски обстрел срещу училище на ООН в Джабалия, предаде АФП. Според местната служба за сигурност израелските военновъздушни сили нанесли удар по намираща се наблизо джамия. В резултат обаче са пострадали 15 палестинци, които са намерили убежище в училището.

В сряда при израелски обстрел срещу друго училище в Джабалия загинаха 19 палестинци. Общият брой на загиналите вече надхвърли 1400.

Изгледи за спиране на боевете в Газа изобщо няма. Потвърждение за това е и свикването под израелското знаме на още 16 хиляди резервисти.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.