11 членове на палестинско семейство са загинали при една атака на израелските сили за сигурност, пише в. "Вашингтон пост".

Жертвите са един мъж, осем жени, едно момче и едно бебе.

Трагедията станала на 29 юли в град Джабалия в ивицата Газа. Телата на жертвите били погребани ден по-късно.

Семейството на 45-годишния електротехник Наим Балата решило да не се дели и по тази причина платило солената цена. На 28 юли Наим пристигнал в дома на брат си заедно с жена си, седемте си дъщери и двамата си сина. Семейството напуснало друг район на Джабалия, след като било предупредено от израелската армия, че там ще има офанзива срещу бойци от ислямистката групировка "Хамас".

След като се наобядвали на 29 юли, Наим и брат му Абдул Карим решили да поспят. Жените домакинствали, когато къщата била ударена и унищожена от два снаряда. Сред развалините били намерени труповете на загиналите 11 души от едно семейство.

15 палестински бежанци бяха ранени днес при нов израелски обстрел срещу училище на ООН в Джабалия, предаде АФП. Според местната служба за сигурност израелските военновъздушни сили нанесли удар по намираща се наблизо джамия. В резултат обаче са пострадали 15 палестинци, които са намерили убежище в училището.

В сряда при израелски обстрел срещу друго училище в Джабалия загинаха 19 палестинци. Общият брой на загиналите вече надхвърли 1400.

Изгледи за спиране на боевете в Газа изобщо няма. Потвърждение за това е и свикването под израелското знаме на още 16 хиляди резервисти.