Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров стана поредният български политик, който си позволи да отправя нападки към журналист. В студиото на "Още от деня" по БНТ той попита в прав текст:

"Кой е тоя Горан Благоев"

Емил Кошлуков му отговори, че е водещият на предаването "Вяра и общество" по БНТ. Благоев е и един от водещите на "История.bg" (минути преди това богословът бе в същото студио, където изрази явно неодобрение за поведението на руския патриарх Кирил у нас и това предизвика атаката на лидера на "Атака", б.р.)

"Все още ли?", назидателно попита Сидеров.

След това заяви, че Благоев е "един манипулатор", който "отдавна манипулира българското общество" и е "агент на соросоидните общества".

Според лидера на "Атака" бившите комунисти са се закачили за западните служби.

"Аз съм оплювал съветската система, но днешна Русия не е СССР", каза Сидеров.

Кошлуков балансирано и мъдро му напомни, че в някои отношения днешна Русия много напомня СССР - например с липсата на истинска демокрация.

"В Щатите е страхотно", отвърна му Сидеров, само за бой на негрите не се сети да попита.

Кошлуков припомни, че Путин печели изборите с 90%, което напомня на СССР

"Това е, защото го харесват, защото възстанови държавата. При Елцин беше една колония", каза Сидеров.

Според него демокрацията у нас е под въпрос, защото "медиите са превзети, повече от тях не са бългаски, големите телевизии са превзети от соросоиди".

Преди него Благоев заяви, че поведението на руския патриарх Кирил, който бе недоволен от това, че България не благодари достатъчно и само на Русия за Освободителната война, не е издържано от християнска гледна точка.

"Когато ти си християнин, лявата ръка да не знае какво е правила дясната. Когато си вършил добро, не е християнско да настояваш "благодарен ми бъди". Когато си по покана на Св. Синод, се предполага, че твоето посещение е църковно", каза Благоев.

Според него България трябва да си вземе поуките и да намери вариант да чества достойно националния си празник. 

Сидеров обаче след него бе непреклонен:

"Руският патриарх може да говори както си иска, говореше верни неща", смята лидерът от "Обединените патриоти".

Според него ролята на Русия се размива.

"Няма нужда да подскачаме и да се дразним, Всяка година на 3 март излизат едни умници и почват да разсъждават", заяви той.

И допълни:

"Има право човекът да се възмути, да каже: "стига с тези финландци и литовци". Ако не беше Руско-турската война нямаше да бъдем освободени".

Според Сидеров жертвите, които българите са дали за свободата си, са щели да бъдат забравени. Той изнесе данни, според които при процеса срещу Васил Левски от Великобритания и Австро-Унгария са предлагали полицейска помощ. Според лидера на "Атака" патриарх Кирил е "един изключителен ум" и "невероятен аналитик".

Председателят на форума "България-Русия" Светлана Шаренкова - също гостувала заедно с Благоев, бе доста по-умерена в коментарите си.

"Никой не може да държи сметка на нашата държава за какво да бъде благодарна и за какво не", каза Шаренкова.

Тя обаче също припомни, че българските политици през годините се опитвали да неглижират ролята на Русия в нашата история.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Сидеров е самодоказал се идиот

Сидеров е самодоказал се идиот. И всички които го подкрепят - също.
 's picture

ultra

.Сьидерав и так далее

Съгласен съм с Вас, но "идиот" е доста меко казано, да не кажа дори мега-аполитично! Вольен Сьидерав е политически тумор в крехката демократична снага на нашата Родина, който по най-бърз и безболезнен начин, следва да бъде отстранен от политическия живот настраната, от правителството, от вниманието на медиите и послушните имжурналисти и т.н.! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е!!!
 's picture

smarf

Фермата

Жалък палячо! Каква гнус се лее от БНТ. Скочиха и на един от най-интелигентните водещи Горан Благоев.

Ох,

бъзикате се с Болен.... но до есента предаването на Благоев ще е аут от БНТ! Кремълските слуги са в настъпление!
Ivan Ivanov's picture
Ivan Ivanov
Maxim

Сега като се заплашва водещ на предаване

Май Волен ще трябва да се извинява пак. Видяхте колко беше хрисим когато го подгони прокуратурата и си призна всичко че, е грешен само и само да остане на свобода /всички му знаят издънките/. А, може би пак някой трябва да го бушонира за да му промени химията в мозъка, или да му прескочат релетата в шизофреничния му мозък.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

уви

за тези му мнения, никой няма да го гони, даже няма да го осъдят.
 's picture

ultra

Този, който го "бушонира"

Този, който го "бушонира" пред ВИТИЗ, беше още по-заразен и чугунизиран русофилистик, при това добре платен, от самата отрепка Сидеров!
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

фаш-и мераци на Сидеров

но пък коалиционен партньор на ГЕРБ. А на тях не им прави впечатление неговите изказвания, нито по адрес на свободното слово,нито по адрес на руския патриарх Кирил и неговото обидно мнение. Всъщност за тях такива проблеми няма, нито Сидеров е проблем. Важно е той и групата му да гласуват- ЗА и ПРОТИВ когато се даде знак.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.