Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Зарежете Сидеров - той е ясен.

Човек, който може да каже, че в средата на XIX век не е имало българи и така да плюе на цялото Ранно възраждане, на Паисий, на Софроний, на Неофит Рилски, на Васил Априлов, на Иван Богоров, на Чинтулов, на Бозвели, на Иларион Макариополски, на цялата първа фаза на Църковните борби, че дори на Славейков и Раковски...

Каквото и да се каже, е малко. Никога, никога българин не е обиждал така България, народа ни, нацията ни, наследството ни. Никое мекере, хюмне, предател и ибрикчия не го е правил. И затова Сидеров не заслужава тези думи. Много са му.

Но той просто не е българин. Думите му са думи на човек, който е продал повече от рода си, продал е душата си.

За друго ми е думата - мълчанието на "Обединените" "патриоти". На ГЕРБ. На Борисов. На Радев. На червените. На разните му там консерватори, божем наследници именно на ранните възрожденски родове. На останалите "патриоти", които скачат като ужилени на всяка дребна провокация и са винаги готови да разгромят разни "прозападни родоотстъпници"... Всички мълчите. Позорно мълчите. Защото ви е страх от господарите на Волен или защото си чакате заплатата от тях?

Мълчанието на агнетата...

За вас, а не за народа си, един велик руснак е написал:

"К чему стадам дары свободы? Их должно резать или стричь." (Стадата свобода не дирят, нож с ножица ги чака пак)

...

Цитатът е от стихотворението "Сеяч" на Пушкин. Ето го цялото в превод на Николай Хрелков:

На свободата син пустинен -
сеяч - аз станах пред зори
- с десница чиста и невинна -
и робството бразди разкри
за новото в живота семе…
Уви, загубих само време -
напразен труд ме умори!

Пасете в мрак, народи мирни -
честта не ви зове на крак!
Стадата свобода не дирят,
нож с ножица ги чака пак,
от род във род наследство мирно:
звънец с ярем, и бич, и мрак!

...

Коментарът е от профила на Радан Кънев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

 

Коментари

ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

Сидеров не е за...

Сидеров не е за коментиране , ако не беше в парламента. Човек с пет присъди за хулиганство , отрекъл се от род и Родина, продал се за пари на чужда държава. Това е той , а е в народното събрание защото е избран от кого?
10 стинки's picture
10 стинки
10 стинки

надрусидеров е ясен

Ама ето ви една гатанка. Кой е тоз човек, дето се пише седесар, умник и иска хората да го подкрепят, по-скоро хленчи за подкрепа, но езикът който използва е на нивото на кръчмарски простак?
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

за мълчанието.

ГЕРБ мълчи и за обидите от страна руския патриарх. Мълчат вече седмица. Нямат инструкции, шефът е международник и с дребни неща не се занимава.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.