Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров претърпя забележителна метаморфоза само в рамките на ден. Рано сутринта той гостува в БНТ, където сравни руския патриарх Кирил с папата и отрече Българското възраждане. Това изявление на Сидеров бе по повод думите на неговия коалиционен партньор и вицепремиер Валери Симеонов, който нарече Кирил "второрязрядно съветско ченге".

Вечерта Сидеров бе в бТВ. Очевидно осъзнавайки гафовете, които е направил сутринта той промени аргументите си.

"Подобни думи да беше казал вицепремиерът към главния равин на Израел дали щеше да е още вицепремиер? Край, той престава да съществува като политическа личност, а може би и физически, не знам", каза Сидеров.

Не е ясно доколко сравнението между руския патриарх и главния равин на Израел е удачно. Със сигурност обаче сравнението между руския патриарх и папата бе изключително неудачно, защото в православието папа няма и всяка църква е самостоятелна

"С Русия е позволено и да се гъбаркаш, да се подиграваш, каквото искаш да говориш", продължи Сидеров.

На няколко пъти той бе попитан как ще коментира назидателния тон, който руския патриарх държа на българския президент.

Основният аргумент на Сидеров бе, че обществото не реагира по същия начин на подобни изявления от западни държави.

"Посланикът на Франция редовно ходеше по студиа и им даваше акъл. Уорлик (бившият американски посланик, б.р.) водеше гей-паради.  Беше ли ви обидно, когато френският посланик ни казваше как да живеем? Защо не ви беше обидно? Имате двойни стандарти. Точно вие имате най-големия грях към българския народ. Вие сте тези, които промивате мозъци. Русия е лоша, обаче Америка е добра. Що не казвате нито дума за америкснакия посланик Монтгоомъри, който  каза, че трябваше да направим помашка партия?! Що не се възмущаваха тези, които сега подскачат за рускяи патриарх?!", разпалено попита Сидеров.

За разлика от участието си по БНТ сутринта той все пак призна, че българските въстание и българското Възраждане са имали роля за освобождението на България. Първоначално Сидеров твърдеше, че цялото ни Възраждане се дължи на Русия.

"А защо не?".

Това бе отговорът му на въпрос допустимо ли е руският патриарх да държи назидателен тон на българския президдент. И продължи:

"Вие имате някакъв специален регламент. Какво значение има вашето мнение за един патриарх? Какво е грешното? Не може да се кара... Той просто изрази недоволство, не се е карал".

Според Сидеров ролята на Русия за нашето освобождение непрекъснато се неглижира по влияние на "Америка за България".

"Може би Америка ни освободи. Или Англия. Или Франция. Щяхме ли да се освободим ако не беше руската армия", попита Сидеров.

И допълни, че ролята на Русия непрекъснато се оспорва от "соросоиден кръг, който прави майдани, протести".

"Защо вас не ви смущава намесата на американци, французи, брюкселци. Вие не сте българска телевизия като собственост. Какво ви нареждат от тези офшорни собствености? - Да ругаете Русия това е вашата политика. Никога не нападате Америк, Турция. Френският посланик се държеше като гамен", каза още Сидеров. 

Накрая той заяви многозначително, че коалицията не зависи от присъствието на Симеонов в правителството.

Коментари

 's picture

smarf

Патриотарският резонанс на една п.к.

Защо не? Цивилизовани нации и техните представители могат да ни дават акъл, но деградирала, впианчена, изостанала и диктаторска Русия, в която човешки права и човешки живот не означават нищо -да мълчи! А тази политическа к на съд за национално предателство.

Видна

е тоталната деградация в нашето общество, за фен групата на изданието да не говорим, но защо да гледаш в своята паничка...
Mark Watson's picture
Mark Watson
watmark

некои съображения

Руските мекерета са вдигнати по тревога. за два дена ни заляха с "аргументи" как на света само Расия съществува. Е за тях може би е така. Болен Си е на черешата също от два дена. Днес изглежда е казал че български народ няма. Да това е руска теза защото тя си е измислила славянска нация - обединила всички които Расия счита за славяни. Българи няма както няма поляци, финландци, румънци в Империята. Болен Си безнаказано пее руските хибридки от години. с ловки плонжове Болен Си се храни с рубли а е и в управляващата коалиция, която изглежда да е про европейска. Болен Си май не е на мястото си. Като пратен е там. Пратен за да бутне правителството по знак от Кремъл. Добре си живеят предателите. Нали?
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Да поучават могат онези, които имат някакви успехи,

а не неудачниците, които, бидейки една от най-богатите ресурсни страни, не могат да нахранят дори пенсионерите си. Такива - на поправителен.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.