Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Чехия Милош Земан е обсъдил с главния изпълнителен директор на чешката държавна компания ЧЕЗ продажбата на бизнеса й в България. Разговорът с Даниел Бенеш се е провела вчера в Пражкия замък, стана ясно от изявление на говорителя на президента, предаде БНР.

Пресцентърът на чешкия държавен глава е съобщил за срещата, без да дава никакви подробности.

Българското дружество "Инерком", избрано за купувач, има срок от 9 месеца, за да осъществи плащанията към ЧЕЗ по сделката. За купувач на "ЧЕЗ - България", най-голямото електроразпределително дружество у нас с 3 милиона клиенти, в края на февруари бе избрана фирмата "Инерком".

Собственикът на "Инерком" Гинка Върбакова е в Прага тази седмица, където преговаря с висшия мениджмънт на ЧЕЗ за възможността държавата също да придобие дял в електроразпределителното дружество. В интервю един от топмениджърите на компанията заяви, че ЧЕЗ е предлагала на българската държава да купи бизнеса, но не е срещнала положителен отговор. Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че това се прави с писмо, каквото няма в МС.

Известният като евроскептик и проруски настроен Милош Земан бе преизбран за втори президентски мандат в края на януари т.г. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.