Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков изпита сериозна трудност да обясни консервативните си възгледи пред водещия на "Свободна зона" по ТВ+ Георги Коритаров. В типичния си стил Коритаров попита зам.-председателя на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент за консервативния прочит на скандала с КТБ. Предлагаме ви следващите минути от разговора дословно.

"Консервативният прочит е, че банките са консервативни институции. Честно казано, понеже аз съм бил и мениджър, а пък и журналист, по-консервативно нещо от банките, което не обича медии, вестници, скандали, емоции, няма. В случая тази банка стана много лесна жертва на много емоции покрай нея, дори на едно развалено приятелство. Защото това, което се пише по вестниците, че едва ли не скандалът между бившите приятели Цветан Василев и Делян Пеевски е срутил банката, което е изключително странно, но това показва колко е крехък всъщност консерватизмът. Една консервативна общност, когато не почива върху здраво изградени ценностни основи, върху темели, може да стане жертва на една емоция. На една изконсумирана емоционална връзка.

- Казваш, че е крехък консерватизмът. Влагаш ли в това, че...

Когато е крехък, казах. Консерватизмът е много твърдо нещо. Той е сериозен фундамент.

- Влагаш ли в това елемент на оценка, че по своему са били консерватори Делян Пеевски и Цветан Василев?

Доколкото познавам г-н Василев, а аз мисля, че не го познавам зле, защото имам честта или съм имал честта, защото те не са в момента в България и нямат досег до българската действителност... Доколкото съм познавал съпругата му, него самия и дъщеря му, това са хора, които са консервативно настроени към ценности, към семейство, към начин на живот, към отношения към институции.

Така че по-скоро мога да кажа, че Василев е консерватор, докато Делян Пеевски е либерал. Аз с Ги Верхофстад съм приятел и съм си говорил много често в Европарламента за ДПС. Аз директно го попитах какво му е мнението за Делян Пеевски още преди два месеца, когато преговарях с либералите. Защото желаех да бъда там заедно с моята група, но без ДПС.

За мен ДПС е огромен проблем за България. За чужбина не е, но за България е проблем. И той ми каза тогава: Ами, това е едно момче, което го познаваме. Според мен, казва той, лошото име създава превратна представа за истинската му същност. Това беше коментарът на либералите. Затова с днешна дата аз приемам, че г-н Пеевски е либерал, а г-н Цветан Василев, поне доколкото аз го познавам, е консерватор."

Николай Бареков изпадна няколко пъти в противоречия - че КТБ била източена от Цветан Василев, но всъщност била атакувана от Доган и Борисов. После призна, че не познава терминологията в разузнаването, когато обвинява Бойко Борисов в сътрудничество. По телефона се включи и бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, който обясни разликите на новия политик и отрече изнесеното от него да е вярно.

Накрая Николай Бареков избухна:

"Престани с твоите ченгеджийски номера бе, Жоро!"

Ключови думи

Коментари

venko

Консерватора Кольо Дюрекса разказва за консервативния си опит, помагайки на дядо си Кольо Лайното при приготвянето на зимнината, демек при затварянето на консерви.

Стефан

А дали в типичния си стил, агента на ДС Коритаров е седнал да пише рапорт до началството веднага след предаването? Кой го брои Коритаров за журналист?

Ст.Станков

Наказателен кодекс - Глава IX Документни престъпления - Чл. 313б. (Нов - ДВ, бр. 41 от 2001 г., отм., бр. 45 от 2002 г., нов, бр. 102 от 2006 г.) (1) Който унищожи, скрие, преправи или повреди документ на Държавна сигурност или на разузнавателните служби на Българската народна армия, се наказва с лишаване от свобода от три до шест години и глоба от петнадесет хиляди до тридесет хиляди лева. (2) Същото наказание се налага и на онзи, който държи документ в нарушение на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Преслав

Факт е, че КТБ се срути и държавата не прави нищо друго, освен да говори по темата.

А какво трябва да направи държавата в случая ? И какво визираш в "държавата" ? Институцията която се занимава с банковия контрол се нарича БНБ . Когато има налице престъпление , се задействат други институции. Аз досега не съм чул, да има извършено престъпление. Когато това стане ( а то твърде вероятно ще стане ) ще се задействат институциите , които ти наричаш ДЪРЖАВАТА. ПП. Може би предлагаш държавата да налее ликвидност във банката ? Да налее от нашите пари , че да ОПРАВИМ банката на Цецо ...това ли трябва да направи ДЪРЖАВАТА ?

Студио "Флинтстоун"?

Нина

Няма ли един честен човек в тази държава , да каже истината за КТБ.... Престанете да крадете и да лъжете простия народ , защото в крайна сметка има възмездие... извикайте чужди експерти да кажат какво е състоянието на КТБ и най-после предприемете действия , за да имат хората достъп до парите си... много добре знаем , че парите на политиците са в чужди банки и офшорки , боли ги г...за , но хората разчитат на спестяванията си... нека се обединим за действия против скапаните крадци и лъжци...без натиск от наша страна няма да си мръднат пръста , разберете го.... ще ни мотаят , докато могат и може и да не видим никакви пари от КТБ..... осъзнайте го....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.