Руски военнотранспортен самолет Ан-26 падна в Сирия.

На борда му е имало 39, а не 32 човека, както бе съобщено първоначално, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.
То съобщи в комюнике, че по уточнени данни на борда на самолета е имало 33 пътници и шестима членове на екипажа. Всички те са били военнослужещи.

Оцелели няма.

Президентът Владимир Путин поднесе съболезнования на семействата на жертвите. Той поръча на министъра на отбраната Сергей Шойгу доклад за самолетната катастрофа.

Машината паднала, докато се готвела за кацане в руската военновъздушна база "Хмеймим". Тя се ударила в земята, като не ѝ достигнали 500 метра, за да долети до базата.

Самолетът излетял от летище "Куайрес" край Алепо и направил две междинни кацания. Той бил пилотиран от майор с фамилията Смирнов.

Според предварителна версия причина за катастрофата може да е техническа неизправност на самолета. От военното министерство изтъкват, че той не е бил свален, нито е бил обстрелван. Поне така гласи докладът от мястото на трагедията.

"Ан-26" е лек военнотранспортен многоцелеви самолет. Предназначен е за превоз на товари на малки и средни разстояния. Може да превозва и пътници на наредени по дължината на борда сгъваеми седалки на височина до 6000 метра, отбелязва РИА Новости.