Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фирмата на Гинка Върбакова "Инерком" е платила пет милиона евро гаранция по сделката за покупка на българските активи на ЧЕЗ. Това заяви говорителката на ЧЕЗ-Груп Алис Хоржакова пред чешкия сайт "Лидове новини".

"При подписването на договора в петък, 23 февруари 2018 г., "Инерком" плати на ЧЕЗ-Груп безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на 5 милиона евро, че ще бъде платена договорената сума", каза Хоржакова.

Тя заяви още, че в ЧЕЗ не е постъпила официална информация за желанието на България да участва в сделката. 

По-рано днес министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че държавата би искала да получи контролен дял в ЧЕЗ, ако продавачът - чешката ЧЕЗ-Груп, се съгласи на тези промени. Собственичката на купувача на българските активи на ЧЕЗ "Инерком" Гинка Върбакова е готова да допусне държавата в сделката и да прехвърли договора, който има.

Днес стана ясно още, че Върбакова заминава за Чехия, за да запознае продавача ЧЕЗ-Груп със създалата се ситуация в България.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.