Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Корпоративна търговска банка няма да изплати задълженията по своите доларови облигации, които са с дата на падеж 8 август, защото досега няма спасителен план за институцията, съобщи Ройтерс.

В четвъртък правителството подаде оставка без да достигне до споразумение със законодателите затова как да спаси банката, която беше затворена на 20 юни след масирано теглене на депозитите от нея.

Парламентът отхвърли плана на БНБ за одържавяване на КТБ, а до 6 август, когато Народното събрание се разпуска, едва ли ще има време да вземе ново решение за закъсалата банка. Така че вероятността от неплащане е все по-голяма, освен ако някой от акционерите в трезора не вложи средства, което е малко вероятно.

Според източник на Ройтерс, едва ли властите ще вземат решение какво да правят с КТБ преди средата на септември, когато се очаква да приключи нейния одит.

Източникът твърди, че временното правителство ще засили и усилията на страната по пътя към еврозоната. По предложение на президента Росен Плевнелиев БНБ поиска да бъде включена в единния надзорен механизъм на ЕС.

Съдбата на емисията облигации на стойност $ 150 млн. ще зависи от това какво ще се случи с КТБ. Ако се позволи тя да фалира, от разпродажбата на активи ще бъдат погасени задълженията към облигационерите.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.