Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

“По бТВ премиерът Борисов бърка или лъже. Бях директор на BBT в периода март 2003 - март 2004 г., когато неин собственик беше Петър Манджуков. А не г-н Пеевски, както внушава г-н Борисов”, написа в профила си във фейсбук началникът на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов.

В интервюто си пред бТВ премиерът Бойко Борисов обясни, че имал добри отношения с президента Радев, но проблемите идвали от човека, „който му пише речите“.

"С президента Радев няма тема, по която да не сме се разбрали... Но когато някой напише в речта... знам кой му ги пише...”, намекна Борисов.

Последва и директно назоваване на Христов и въпрос към водещия Антон Хекимян:

Помня го от ББТ, телевизията на Пеевски. Не помниш ли, Иво Христов се казва?

Иво Христов определи това като грешка или лъжа:

Много години след моето напускане телевизията бе продадена. Тук има много колеги, които могат да изобличат тази манипулация, включително собствената му ПР съветничка, в онези години репортер в телевизията”, пише още Христов.

В този случай намекът е за Севделина Арнаудова, началник на правителствената информационна служба, която е работила като репортер в телевизия ББТ.

Телевизията бе създадена от оръжейния търговец Петър Манджуков през 2003 г. на честотата на бившата телевизия „7 дни“. По това време Манджуков е издател и на вестника на БСП „Дума“.

Телевизията е продадена на „Нова българска медийна група“ на майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева през 2009 г. Две години по-късно телевизията получи национално ефирно излъчване на честотите на Про.БГ, което бе необходимо, за да бъде включена задължително в пакета програми за цифрово разпространение от мултиплексите, които вече бяха под контрола на Цветан Василев. По-късно телевизия ББТ се превърна в News7, която интегрира програмите си с ТВ7. И двата канала бяха управлявани от Николай Бареков и финансирани от КТБ.

...

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.