Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Неправителствената организация „Вотан – нов живот за питбула“ е поела грижите за питбула Зевс, който причини смъртта на 3-годишно дете в село Мокрище, става ясно от профила на организацията във фейсбук.

На 29 януари кучето нахапа смъртоносно 3-годишния племенник на стопаните си в пазарджишкото село.

През двете седмици карантина обаче любители на животните не спираха да настояват кучето да не бъде убивано, отбелязва "Дарик".

Кучето е предоставено на организацията за отговорно пазене, докато трае делото, а не за осиновяване. След приключването му ще бъде преценено дали Зевс да ѝ бъде прехвърлен изцяло, или ще има друга съдба, посочиха от организацията.

 

Предстои също така на животното да бъдат направени пълни изследвания.

От организацията пишат още:

"Иначе е много спокойно куче, опитва да вие, като остане сам, но вероятно до ден-два ще е свикнал. Категорично не показва агресивно поведение спрямо хора, единствено не харесва животни.

За Зевс не се търси абсолютно никаква помощ, финансова включително."

В момента не се допускат хора за „свиждане” при него, забранено е да се извежда на публични места и да се разхожда където и да било без намордник.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.