Само 10 минути продължи поредното заседание на делото в Софийски районен съд относно делото за клевета, заведено от соцдепутата Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов.

Йончева съди премиера за клевета и иска обезщетение от 20 000 лева заради негова реплика от предизборната кампания. Според нея той заявил, че държавата е била принудена да й заплати милиони, което по нейни думи не е вярно. 

Причината за бързия край на заседанието бе липсата на експертиза на записи от новините, в които Борисов е направил изказванията си според ищцата. Защитата на премиера я поиска, но проверката на видеата е отнело повече време от даденото, твърди вещото лице Даниела Събева. Тя ще има време да се установи дали записите от Нова ТВ, БНТ и други са автентични.

"Те твърдят, че има някакви документи, които ще събират от минфинансите, от разузнаването и не знам си какво нещо. Въобще, ще правят всичко възможно да протакат делото", смята адвокатът на депутатката Георги Атанасов.

Защитниците на Борисов твърдят, че Йончева е получавала солидни хонорари на обща стойност 690 000 лева от БНТ в периода 2003-2004 г., дошли в националната телевизия от търговски дружества с държавно участие - "Лукойл Нефтохим", ДЗИ, "Монбат". Тя вече представи свидетели, които заявиха, че заради твърденията на премиера се почувствала "омерзена и отчаяна". И двамата - ищец и ответник - не са се явявали на заседание досега.